Η γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ (FFBB) αρνήθηκε την Κυριακή να επανεξετάσει την υπόθεση της Μονακό, σφραγίζοντας οριστικά τον αποκλεισμό του συλλόγου του Πριγκιπάτου από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Η απόφαση ήρθε μία μόλις ημέρα αφότου η Γαλλική Εθνική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (CNOSF) έκρινε πως δεν μπορεί να εξετάσει τα νέα στοιχεία που κατέθεσε η διοίκηση, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες.

Ο σύλλογος είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα για να παρουσιάσει ένα βιώσιμο μοντέλο ενόψει της νέας σεζόν. Τακτοποίησε τις παλαιότερες οικονομικές εκκρεμότητες, βρέθηκε ουσιαστικά απαλλαγμένος από χρέη και διαμόρφωσε νέο μπάτζετ ύψους 6-7 εκατομμυρίων ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, το «παράθυρο» ελέγχου δεν άνοιξε ξανά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Μονακό δεν σκοπεύει πλέον να προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο. Επιπλέον, το κλίμα είχε επιβαρυνθεί από τα σενάρια γύρο από τον Τζαμάλ Μάσμπερν και την πιθανή εξαγορά, με τον παλαίμαχο αθλητή του NBA να διευκρινίζει ότι ουδέποτε τοποθέτησε κεφάλαια ούτε συνήψε τελική συμφωνία.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο σύλλογος αναγκάζεται πλέον να σχεδιάσει την επανδημιουργία του ξεκινώντας από τα θεμέλια.