Σωτήρης Κοντιζάς: “Είπα στον πατέρα μου ‘Δεν μου αρέσουν οι Ιαπωνέζες γιατί μου θυμίζουν τη μητέρα μου'”

Σωτήρης Κοντιζάς: “Είπα στον πατέρα μου ‘Δεν μου αρέσουν οι Ιαπωνέζες γιατί μου θυμίζουν τη μητέρα μου'”

Στην εκπομπή του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου στο Cosmote TV βρέθηκε καλεσμένος ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Ο σεφ και κριτής του “MasterChef“, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα παιδιά του και στα ονόματα που τους έχει δώσει.

Μάλιστα, ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλυψε τι σημασία πίσω από το κάθε όνομα, αλλά και μια στιχομυθία που είχε στο παρελθόν με τον πατέρα του.

Όσα είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς

«Η μικρή, το Ιαπωνικό της όνομα είναι Ιζούμι. Είναι clarity of water, το διάλεξε η μητέρα μου αυτό το όνομα. Ο Κέντζι είναι the second of health one και η Αριάνα Τσιχίρο που είναι το όνομά της εμπνευσμένο από το Spirit in the way», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς

«Μου έκανε εντύπωση γιατί μου λέει ο πατέρας μου “Εμένα η μητέρα σου μου άρεσε γιατί ήταν Ιαπωνέζα. Εσένα τι σου αρέσουν;”. Και του λέω “Σίγουρα όχι οι Ιαπωνέζες γιατί μου θυμίζουν τη μητέρα μου”», αποκάλυψε στη συνέχεια.

«Το Φουτζίτσου δεν το βάζω στην κατηγορία του ρατσισμού αλλά στην κατηγορία ότι η παιδική ηλικία είναι σκληρή. Το οτιδήποτε διαφέρει θα το βάλει σε μεγεθυντικό φακό και θα στο κοπανάει μέχρι να πας στο Πανεπιστήμιο. Το διαφορετικό μπορεί να το υποστηρίξει και να γίνει εφόδιο, όπλο. Ήταν στο κομμάτι της διαφορετικότητας όπως ο άλλος είχε μεγάλα αυτιά ή που είχε τσίμπλες. Δεν το ένιωσα δηλαδή ως ρατσισμό. Αν στις μέρες μας είναι καλύτερα τα πράγματα; Νομίζω ότι είναι καλύτερα ναι», είπε ακόμη ο Σωτήρης Κοντιζάς.

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: PapadakisPress

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ