Οι προκλήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Μαρίας Ηλιάκη και η πιθανότητα να αποκτήσει δεύτερο παιδί

Η Μαρία Ηλιάκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Μαμά – δες” της Τζένης Θεωνά στην ΕΡΤ, όπου μίλησε για τη μητρότητα και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ενώ απάντησε επίσης στο θέμα της απόκτησης ενός δεύτερου παιδιού.

Οι δυσκολίες της Μαρίας Ηλιάκη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η πιθανότητα να αποκτήσει δεύτερο παιδί

“Όταν ανακαλύπτεις ότι είσαι έγκυος, δεν το πιστεύεις αρχικά. Έχεις χαρά για αυτό που θα έρθει, αλλά εγώ είδα την εγκυμοσύνη μου σαν ένα εγχείρημα, όπως βλέπω όλα τα πράγματα στη ζωή μου. Είμαι αποφασισμένη. Ήξερα ότι για αυτούς τους 9 μήνες έπρεπε να κάνω όλα σωστά. Προσπάθησα, γιατί είχα μια λίγο δύσκολη εγκυμοσύνη, με πολλή ναυτία. Υπέρμετη, το ονομάζουν, νοσηλεύτηκα 3-4 φορές, σταμάτησε στον 6ο μήνα…

Για τρεις μήνες δεν μπορούσα να ταξιδέψω, ήμουν κλεισμένη σπίτι. Μία φορά τον μήνα περίμεναν για μένα, ήξεραν ότι η Ηλιάκη θα έρθει. Όταν ο γιατρός μου είπε να φύγω, έμεινα 6 μήνες στην Ελβετία και γεννήσαμε εκεί. Ο διευθυντής του νοσοκομείου με ξεγέννησε, όχι ο σύζυγός μου. Φυσικά, αυτή η στιγμή δεν ήταν τόσο συγκινητική στην πράξη. Ένιωθα φοβισμένη. Ήταν προγραμματισμένο με καισαρική. Σηκώθηκα το πρωί, φτιάχτηκα, πήγα κομμωτήριο. Έκανα όλα σωστά και πήγα πολύ άνετη στο μαιευτήριο. Μόλις με έβαλαν στο κρεβάτι, ξεκίνησα να δακρύζω. Φοβόμουν και δεν ήξερα γιατί”, ανέφερε η Μαρία Ηλιάκη.

Όσον αφορά την πιθανότητα απόκτησης δεύτερου παιδιού, η παρουσιάστρια απάντησε: “Και ναι και όχι. Ας μην αποφεύγουμε την αλήθεια, η μητρότητα είναι το ωραιότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και πολύ δύσκολο. Τα παιδιά χρειάζονται μια ευτυχισμένη μητέρα, όχι μια θυσιασμένη”

Φωτογραφία: Papadakis Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ