Νόνη Δούνια για Δημήτρη Παπανώτα: “Θα είναι κρίμα αν μόνο η Σοφία Μπεκατώρου ζήτησε τη διαγραφή του”

Νόνη Δούνια για Δημήτρη Παπανώτα: “Θα είναι κρίμα αν μόνο η Σοφία Μπεκατώρου ζήτησε τη διαγραφή του”

Νόνη Δούνια για Δημήτρη Παπανώτα: “Θα είναι κρίμα αν μόνο η Σοφία Μπεκατώρου ζήτησε τη διαγραφή του”

Στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα μίλησε η Νόνη Δούνια, για τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι η ίδια, είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα με τις δηλώσεις του μέσα από τις οποίες σχολίαζε την ηλικία της Μπέττυς Μαγγίρα.

«Τα 50 τα αποφάσισε ο κύριος Παπανώτας; Τι σημαίνουν τα 50; Δεν το κατάλαβα. Λήγουμε στα 50 και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι άλλο ή να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο στη ζωή μας; Να αποκτήσουμε μία άλλη ιδιότητα;

Δεν με νοιάζει η ηλικία του. Με νοιάζει το ότι βγαίνει και κρίνει και βάζει ως πρώτη φράση το «στα 50 της θυμήθηκε»… Δικαίωμά της είναι και στα 50 και στα 60 και όποτε θέλει να κάνει ό,τι θέλει.

Μα δεν μπορώ, παιδιά! Εκνευρίζομαι δηλαδή! Δεν μπορώ αυτή την κατηγοριοποίηση για τις γυναίκες άνω των 50. Δεν θα το πουν ποτέ αυτό το πράγμα για τους άντρες. Πάντως να ξέρουμε, να ρωτάμε τον Παπανώτα σε ποια ηλικία λήγουμε», είχε αναφέρει η Νόνη Δούνια μέσα από το Mega Καλημέρα.

Όσα είπε η Νόνη Δούνια για τον Δημήτρη Παπανώτα

“Θεωρώ ότι έγινε το αυτονόητο, είμαστε στο 2024 και η κοινωνία μας προχωράει. Δε χωράνε πλέον σεξιστικά ή ρατσιστικά σχόλια, πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας άρα θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι στη σωστή κατεύθυνση”, είπε αρχικά η Νόνη Δούνια και συνέχισε λέγοντας: “Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό, δεν έχει να κάνει με το ότι είναι οι γυναίκες η κυρία Μπεκατώρου και η κυρία Τσαμπάζη, δεν είναι φυλετικό. Είναι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στο να μην διαβάλλεται και στο να μην υπάρχουν ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια.

Η κυρία Μπεκατώρου έχει κάνει μια πάρα πολύ σοβαρή αρχή, έχουν βοηθηθεί γυναίκες και άντρες. Ήταν αυτονόητο για την κυρία Μπεκατώρου να αντιδράσει σε τέτοιες είδους δηλώσεις. Για να θυμίσω, αφορμή ήταν το σχόλιο για την κυρία Μαγγίρα, με την οποία έκανε ηλικιακό ρατσισμό και μετά απ’ αυτό μου έκανε προσωπική επίθεση προσπαθώντας να απαξιώσει και να αμφισβητήσει το αν έχω την ικανότητα να συμμετέχω στο Ευρωψηφοδέλτιο.

Φυσικά και δεν στεναχωριέμαι με τα όσα είπε, έχω μάθει να κρίνομαι. Έχω μάθει ότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να ακούμε και την αρνητική κριτική, γιατί δεν αρέσουμε σε όλους, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν επιτρέπω να με επηρεάζουν τα σχόλια ανθρώπων που δεν μετράω την γνώμη τους. Θεωρώ αυτονόητο το να υπάρχει αυτή η αντίδραση από οποιαδήποτε παράταξη. Είμαστε σε μία εποχή που δεν χωράνε τέτοια σχόλια από κανέναν”.

Αναφορικά με την ανάρτηση του Κώστα Φραγκολιά, σχολίασε ότι είναι δικαίωμα του να ταχθεί υπέρ όποιου θέλει. “Αυτές οι συμπεριφορές είναι καταδικαστέες για εμένα”, είπε.

Τέλος σχετικά με την δήλωση του ότι απέπεμψαν τον Δημήτρη Παπανώτα επειδή το ζήτησε το ζήτησε η Σοφία Μπεκατώρου, η Νόνη Δούνια τόνισε πως: “Θα είναι κρίμα αν ήταν μόνο ένας άνθρωπος αυτός που θέλει κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω ότι θα ήταν περισσότεροι και όχι μόνο γυναίκες”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ