Γιάννης Φέρτης: Η Μιμή Ντενίση ανατριχιάζει με τη φωνή της μετά τον θάνατό του – “Εκείνος μου άνοιξε τις πόρτες”

Γιάννης Φέρτης: Η Μιμή Ντενίση ανατριχιάζει με τη φωνή της μετά τον θάνατό του – “Εκείνος μου άνοιξε τις πόρτες”

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο Γιάννης Φέρτης, προκαλώντας θλίψη στους αγαπημένους του και σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στην εκπομπή “T – Live” το μεσημέρι της Δευτέρας μίλησε η Μιμή Ντενίση, η οποία ήταν η δεύτερη σύζυγός του και ήταν παντρεμένοι από το 1981 έως το 1988.

«Ο Γιάννης για μένα ήταν ο μέντορας μου, θα έλεγα ο Πυγμαλίωνας. Ήμουν πολύ πιο νέα, πολύ πιο άσχετη από το θέατρο κι απ’ όλα. Εκείνος μου άνοιξε τις πόρτες, εγώ ένα χρόνο είχα παίξει με την Αλίκη και μετά αμέσως μου έκανε την τιμή να κάνουμε θίασο μαζί. Είχαμε ένα μεγάλο έρωτα που είχε ξεκινήσει από τον “Συμβολαιογράφο”, πριν εγώ ακόμα παίξω στο θέατρο και μετά ήμασταν μαζί τα επόμενα χρόνια, παντρευτήκαμε, είχαμε θίασο μαζί.

Ήταν ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος, Όποιος όταν έβλεπε κάτι και πίστευε σε κάτι σου άνοιγε διάπλατα τις πόρτες. Εκείνος με έβαλε να μεταφράσω πρώτη φορά, εγώ ούτε ήθελα, ούτε τολμούσα, εκείνος με έβαζε με τους σκηνοθέτες τους ξένους που φέρναμε να είμαστε μαζί για να μάθω να σκηνοθετώ. Γενικά μου άνοιξε διάπλατα την πόρτα του θεάτρου και γι’ αυτό θεωρώ ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που έγινα, που δεν το λέω τώρα που έφυγε, το έλεγα πάντα συνεντεύξεις μου, ένα μεγάλο κομμάτι το χρωστάω στον Γιάννη» είπε η Μιμή Ντενίση συγκινημένη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 9:20 λεπτό:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ