Ελεονώρα Μελέτη: Η πρώτη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση πως είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές

Ελεονώρα Μελέτη: Η πρώτη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση πως είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές

Υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η Ελεονώρα Μελέτη, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Η παρουσιάστρια το βράδυ της Δευτέρας έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και εξήγησε για ποιους λόγους δέχθηκε την πρόταση που της έγινε, ενώ αποκάλυψε πως έχει δεχθεί και άλλες φορές κρούσεις για να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ελεονώρα Μελέτη – Η ανάρτηση μετά την ανακοίνωση πως είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές

«Μετά από πολλή σκέψη κ συζητήσεις με την οικογένειά μου κ σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου που εμπιστεύομαι, αποφάσισα να δεχτώ τη πρόταση που μου έκανε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να είμαι υποψήφια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όχι, γιατί έχω όνειρο μια πολιτική καριέρα, αλλά γιατί έχω όνειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο, πιο ασφαλή, με ανθρώπους που δεν θα ξεχειλίζουν από θυμό αλλά από εν συναίσθηση, με άνδρες που θα τιμούν κ θα αγαπούν τις γυναίκες κ δεν θα τις κακοποιούν ή υποτιμούν.

Με γυναίκες που θα ανθίζουν κ θα τολμούν, δε θα φοβούνται ή θα ματώνουν. Με παιδιά που θα έχουν γνώση της μοναδικότητά τους, χωρίς να χάνουν τον εαυτό τους στη δίνη μιας μαζικοποιημένης εποχής.

Έχω δεχτεί προτάσεις να κατέβω στη πολιτική αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή. Η στιγμή που η κόρη μου με ρώτησε αν θα μπορεί να γίνει ο,τι θέλει όταν μεγαλώσει. Της απάντησα ότι θα μπορεί. Και θα τη βοηθήσω να το καταφέρει.

Ωστόσο γύρω μου, υπάρχουν ακόμα τόσες και τόσες γυναίκες που δεν μπορούν. Δεν τους επιτρέπεται, δεν ξέρουν τον τρόπο, δεν έχουν τολμήσει, δεν έχουν ονειρευτεί ποτέ ότι μπορούν να είναι όλα όσα θέλουν.

Οι γυναικοκτονίες, η ενδοοικογενειακή βία, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, το bullying, το δημογραφικό, ο ρατσισμός είναι θέματα που δεν απασχολούν μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη.

Και στην Ευρώπη βρίσκεται το κέντρο λήψης αποφάσεων. Υπάρχουν ειδικές επιτροπές όπως η Femm για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων.

Όπως η Droi για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η Empl για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις. Σε αυτές τις επιτροπές θέλω να εργαστώ για να βοηθήσω και να ενισχύσω ένα σημαντικό έργο που ήδη γίνεται από την κυβέρνηση σε αυτούς τους τομείς.

Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Πιστεύω όμως πως μπορώ να βοηθήσω να φτιάξουμε μαζί όλα. Όσα χρειαζόμαστε για να μην είναι ο κόσμος αυτός που είναι τώρα», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ