Αρχαία Ολυμπία: Εντυπωσιακές εικόνες από την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας! Επιβλητική ως Πρωθιέρεια η Μαίρη Μηνά

Αρχαία Ολυμπία: Εντυπωσιακές εικόνες από την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας! Επιβλητική ως Πρωθιέρεια η Μαίρη Μηνά

Το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα.

Η επιβλητική Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στον ναό της Ήρας, σχεδόν 100 μέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγο πριν την έναρξη, άγημα της Προεδρικής φρουράς πραγματοποίησε την έπαρση της ελληνικής και της γαλλικής σημαίας.

Παρούσα στην τελετή ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία προσήλθε συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Αλιάγας.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος ερμηνεύτηκε από την κορυφαία μέτζο – σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο.

Πρωθιέρεια η ηθοποιός Μαίρη Μηνά

Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, από τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες (συννεφιά). Για το άναμμα της δάδας χρησιμοποιήθηκε η βοήθεια της εφεδρικής Φλόγας που κρατήθηκε στο τέλος της χθεσινής πρόβας τζενεράλε.

Στο ιερό της Ολυμπίας, μπροστά στα ερείπια του ναού της Ήρας, ηλικίας 2.600 ετών, η Πρωθιέρεια Ελληνίδα ηθοποιός Μαίρη Μηνά άναψε τη δάδα από τη Φλόγα που είχε κρατηθεί, μπροστά σε 600 καλεσμένους και χιλιάδες κόσμο.

Στη συνέχεια, η Μαίρη Μηνά έδωσε τη δάδα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Στέφανο Ντούσκο, Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Γαλλίδα κολυμβήτρια, Λορ Μανοντού, η οποία κατέκτησε τον πρώτο Ολυμπιακό τίτλο της στα 400 μέτρα ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, τον διαδέχθηκε και έγινε έτσι η πρώτη Γαλλίδα Λαμπαδηδρόμος, ενώ τρίτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Να σημειωθεί, πως μετά το άναμμα τη Ολυμπιακής Φλόγας ακολούθησε ο Χορός των Ιερειών και των 15 Κούρων στο χορευτικό που δημιούργησε και σκηνοθέτησε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, με ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

*Πηγή φωτογραφιών: NDP

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ