Αλκίνοος Ιωαννίδης: Αποχαιρετά την Ελλάδα μετά από 34 χρόνια και εγκαθίσταται μόνιμα στην Κύπρο

Ο λατρεμένος Αλκίνοος Ιωαννίδης έκανε πρόσφατα συζήτηση με τα λόγια του για τον Αχιλλέα Μπέο.

Ο καλλιτέχνης αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα και να επιστρέψει μόνιμα στην Κύπρο μαζί με τη σύζυγό του Ξανθίππη Πασχαλίδου και τις κόρες τους, μετά από 34 χρόνια απουσίας.

Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Magazine του NEWS 24/7 και στη Γεωργία Οικονόμου.

Λείπεις από την Κύπρο; Θα επέστρεφες;

Αν και είμαι μισός Κύπριος, καθώς η μητέρα μου είναι Σαλονικιά, αγαπώ έντονα την Κύπρο και είναι κρίσιμη για την ύπαρξή μου. Δεν νιώθω ποτέ ότι έφυγα. Τα τελευταία 34 χρόνια, επιστρέφω καθημερινά στην πατρίδα μου μέσα από την ψυχή μου.

Αυτές τις ημέρες, όμως, γίνεται πραγματική επιστροφή. Νιώθω βαθιά συγκίνηση για όσα ξαναβρίσκω εκεί, αλλά και για τους φίλους, την κοινότητα και τα τοπία που αφήνω πίσω στο Πήλιο, που θα επισκέπτομαι όσο η προσπάθειά μας συνεχίζεται.

Παρόλα αυτά, θα βρίσκομαι συχνά στην Ελλάδα, οπότε δεν πιστεύω ότι θα μου λείψει. Η φύση της δουλειάς μου και ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπουν να έχω πραγματικά μόνιμη διαμονή. Χαίρομαι, όμως, που επιστρέφω στην αγαπημένη μου πατρίδα φέρνοντας την οικογένεια που δεν είχα όταν έφυγα.

Πιστεύω πως είναι σημαντικό για τα παιδιά μου να την γνωρίσουν και να την απολαύσουν πριν ανοίξουν τα φτερά τους και αποχωρήσουν από το σπίτι. Ελπίζω να τους συνδέσει όπως με συνέδεσε κι εμένα. Δεν έχω άλλες απαιτήσεις από αυτήν. Μόνο ευγνωμοσύνη.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ