Το 8ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» επιστρέφει στο Telekom Center Athens, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού AKTOR, της Παρτίζαν Mozzart Bet Belgrade, του ΠΑΟΚ και της JL Bourg. Οι δύο ημέρες περιλαμβάνουν τέσσερις αναμετρήσεις, με τα εισιτήρια να ισχύουν και για τις δύο ημέρες της διοργάνωσης.
Η διοργάνωση τιμά τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου και επιστρέφει φέτος στην έδρα των «πράσινων», μετά την περσινή παρουσία στην Αυστραλία. Στο παρκέ θα βρεθεί και η JL Bourg, κάτοχος του Eurocup, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Παρτίζαν στις 18:00, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται την JL Bourg στις 21:00. Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου διεξάγονται ο μικρός τελικός στις 17:00 και ο μεγάλος τελικός στις 20:00.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ανοίξει, με τα πακέτα να ξεκινούν από τα 55 ευρώ και να καλύπτουν το διήμερο. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο στηρίζει δράσεις σε υγεία, παιδεία, αθλητισμό και κοινωνική αλληλεγγύη. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του περιλαμβάνονται η οικονομική ενίσχυση οικογενειών σε ακριτικές περιοχές για τη γέννηση τρίτου παιδιού και η ανακαίνιση του φαρμακείου στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Για την Παρτίζαν, το τουρνουά αποτελεί ένα από τα τελευταία τεστ πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της, με τον Χοάν Πεναρόγια να παραμένει στην τεχνική ηγεσία. Η ομάδα του Βελιγραδίου θέλει να αφήσει πίσω της την περσινή σεζόν στην Euroleague, όπου τερμάτισε στο 16-22, με παιχνίδια που διεξήχθησαν κάτω από αποδοκιμασίες και άδειες εξέδρες. Στο ρόστερ σημειώθηκαν αρκετές αλλαγές, με τους Ντουέιν Ουάσινγκτον, Νικ Καλάθη, Μπόνγκα, Στέρλινγκ Μπράουν και Οσετκόφσκι να αποτελούν παρελθόν, ενώ στα ασπρόμαυρα ντύθηκαν οι Παγιόλα, Βιλντόζα, Λαμάρ Στίβενς, Ίθαν Τόμπσον και Κεβάριου.
Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, έρχεται στο τουρνουά με δύο απουσίες και με την εικόνα του να «τρομάζει» κόσμο στα φιλικά, όπως σημειώνουν τα ρεπορτάζ. Η Παρτίζαν εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, με τις δύο ομάδες να διαθέτουν άπλετο επιθετικό ταλέντο.
