Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, στη Λευκωσία, ύστερα από ειδική πρόσκληση του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Νίκος Λεπενιώτης, γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, παρέδωσαν στον πρόεδρο της Κύπρου ερυθρόλευκα αναμνηστικά μπλουζάκια.
Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο νησί για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», στο οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο για την προετοιμασία τους ενόψει της νέας σεζόν. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ευρωλιγκάτα παιχνίδια, ιδανικά για μια απαιτητική αγωνιστική περίοδο που πλησιάζει.
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν παίκτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση. Ο Λεπενιώτης και ο Μπαρτζώκας είχαν μαζί τους το τρόπαιο της Basket League και εκείνο της EuroLeague, με τα οποία πόζαραν σε φωτογραφία με τον Χριστοδουλίδη. Οι Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ αντάλλαξαν απόψεις με τον πρόεδρο της Κύπρου.
Τα δώρα προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη ήταν υπογεγραμμένα πανηγυρικά μπλουζάκια από την κατάκτηση της EuroLeague και του ελληνικού πρωταθλήματος.
Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο του συλλόγου μετέβη στην ογκολογική πτέρυγα παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου στην κυπριακή πρωτεύουσα. Μαζί με τον Δημήτρη Χανδριώτη (πατέρα του Νεόφυτου), ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» Κώστας Παπανικολάου και οι Γιαν Μοντέρο, Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ συνομίλησαν διεξοδικά με τους μικρούς ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Μοίρασαν δώρα που είχαν φέρει μαζί τους από την Αθήνα, φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς ήρωες και υπέγραψαν αυτόγραφα σε εκείνους και τις οικογένειές τους.
Η διοργάνωση «Νεόφυτος Χανδριώτης», έχοντας έναν βαθιά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, προσελκύει ετησίως σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, ενώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στους γονείς του Νεόφυτου και σε όλα τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα.
