Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο του φετινό δείγμα γραφής απέναντι σε ομάδα επιπέδου Euroleague και βγήκε νικητής. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Φενέρμπαχτσε με 82-77 στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού, στην πρεμιέρα του τουρνουά Crete IBT, χάρη σε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο.
Το παιχνίδι είχε διαφορετική εικόνα για τρεις περιόδους, με την τουρκική ομάδα να ελέγχει τον ρυθμό και να προηγείται με 58-57 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός είχε να βρεθεί μπροστά στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 17-21, όμως στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην.
Ο Εβάν Φουρνιέ και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ανέλαβαν δράση όταν τους χρειαζόταν η ομάδα τους. Οι δύο γκαρντ σημείωσαν από κοινού 21 από τους 25 πόντους του Ολυμπιακού στην τέταρτη περίοδο, με τον Γάλλο να ολοκληρώνει τον αγώνα με 19 πόντους και τον Ντόρσεϊ να προσθέτει 15, εκ των οποίων οι 12 στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Ντόντα Χολ έδωσε επίσης σημαντικές λύσεις, τελειώνοντας με 16 πόντους, με τους 10 να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο.
Ο αγώνας είχε έντονο ρυθμό και πολλά φάουλ, με την αστοχία έξω από τα 6,75 να συνοδεύει μεγάλο μέρος του σαραντάλεπτου. Το τελικό 82-77 διαμορφώθηκε με τον Ολυμπιακό να πατάει γκάζι στην άμυνα και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση όταν οι αντίπαλοί του έδειχναν να κουράζονται.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε στη διάθεσή του 13 παίκτες, με τους Μπράιαντ Ντάνστον και Τζορτζ Πάπας να βοηθούν στην προετοιμασία. Οι Παπανικολάου και Λαρεντζάκης έμειναν εκτός αποστολής, ενώ οι Μιλουτίνοβ και Μοντέρο ξεκουράστηκαν. Ο Βεζένκοφ προφυλάχθηκε λόγω ενόχλησης στον αγκώνα, με τους δύο πρώτους να θεωρείται πιθανό να αγωνιστούν στον τελικό της Κυριακής.
Εκεί ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, που νωρίτερα επιβλήθηκε της Αρμάνι Μιλάνο με 91-85 στον πρώτο ημιτελικό. Το τζάμπολ του τελικού είναι προγραμματισμένο για τις 20:30.
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-36, 57-58, 82-77
