Η ΚΑΕ Άρης ξεκαθάρισε τη θέση της σχετικά με τα νέα franchise της EuroLeague, διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα φημολογήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τη διοίκηση των «κίτρινων», δεν έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής καμία επίσημη προσφορά για την απόκτηση συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διαγωνισμό, παρότι υπήρξαν επαφές με τη διοργανώτρια αρχή.
Η EuroLeague ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 20 ομάδες από τη λίγκα και το EuroCup εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το νέο μοντέλο, που προβλέπει επέκταση της διοργάνωσης σε 24 συλλόγους έως τη σεζόν 2027-28. Από αυτές, οι έντεκα προσφορές έχουν ήδη λάβει προέγκριση -συνολικής αξίας σχεδόν 700 εκατ. ευρώ σε τέλη δικαιωμάτων, με επενδύσεις άνω των 3,2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας- ενώ άλλες τέσσερις παραμένουν σε αναμονή.
Το ενδιαφέρον της πλευράς Ρίτσαρντ Σιάο είναι δεδομένο, καθώς έχουν προηγηθεί συζητήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague Basketball, Τσους Μπουένο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν επαφές με ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι σύλλογοι διαθέτουν φιλοδοξίες και όραμα, αλλά θα πρέπει να κάνουν επιπλέον βήματα και να περιμένουν μέχρι να είναι πλήρως έτοιμοι για συμμετοχή.
Οι Θεσσαλονικείς αγωνίζονται κανονικά στο EuroCup, διαθέτοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, γεγονός που δεν αποκλείει μια μελλοντική μετάβαση. Οι τελικές εισηγήσεις αναμένεται να παρουσιαστούν στους ιδιοκτήτες των ομάδων στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την έγκριση των νέων franchise.