Η συνάντηση για τη διαιτησία στην ΕΟΚ ξεκίνησε την Τρίτη (8/9) με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των ομάδων της Stoiximan GBL, τηρουμένων των αποστάσεων. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, υποδέχεται τμηματικά τους εκπροσώπους των συλλόγων, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε τρία γκρουπ ανάλογα με την ώρα προσέλευσης.
Στο πρώτο γκρουπ, με ώρα προσέλευσης στις 12:15, προσκλήθηκαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης. Το παρών δίνουν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Ιωάννης Πετμεζάς, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Βαγγέλης Αγγελόπουλος, και από πλευράς Ολυμπιακού ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Λεπενιώτης με τον Sports Director Χρήστο Μπαφέ.
Αξιοσημείωτη είναι η απουσία του Παναθηναϊκού AKTOR, ο οποίος απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση της ΕΟΚ. Οι πρωταθλητές θεωρούν πως η συγκεκριμένη συνάντηση δεν θα φέρει αλλαγές στην ΚΕΔ, όπως είχαν ενημερώσει από χθες. Απών και το Μαρούσι, που επίσης δεν θα δώσει το παρών.
Στο δεύτερο γκρουπ ανήκουν Προμηθέας, Περιστέρι, Μύκονος Betsson, Ηρακλής και Κολοσσός, οι οποίοι θα βρεθούν στα γραφεία της ΕΟΚ στις 13:30. Το τρίτο γκρουπ αποτελείται από Καρδίτσα, Βίκο Ιωαννίνων και Δόξα Λευκάδας, με συνάντηση στις 14:30.
Στη διαδικασία συμμετέχει και ο ειδικός σύμβουλος της ΕΟΚ σε θέματα διαιτησίας, Ηλίας Κορομηλάς, ενώ από πλευράς ΕΣΑΚΕ δίνει το παρών ο πρόεδρος Μιχάλης Μελής.
