Τέλος στο σβήσιμο κλήσεων ΚΟΚ: Τι αλλάζει για τους οδηγούς

Τέλος στο σβήσιμο κλήσεων ΚΟΚ: Τι αλλάζει για τους οδηγούς

Έρχεται οριστικό τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων του ΚΟΚ, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Εκσυγχρονισμένα Δίκτυα Μεταφορών και Ψηφιακές Καινοτομίες

Στο πλαίσιο του «Greece’s Transportation and Infrastructure Summit», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, παρουσίασε το σχέδιο για ένα ενιαίο δίκτυο που θα περιλαμβάνει αυτοκινητοδρόμους, σιδηροδρομικές γραμμές, λιμάνια και αεροδρόμια, συνδέοντας αποτελεσματικά ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, με στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας.

Σε μια σημαντική ανακοίνωση, ο κ. Δήμας ανέφερε την ολοκλήρωση της ψηφιακής καταγραφής των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να καταστήσει την είσπραξη των προστίμων πιο αποτελεσματική, υποδηλώνοντας ότι το πρόβλημα του «σβησίματος» των κλήσεων βαίνει προς οριστικό τέλος.


Προτεραιότητα στην Οδική Ασφάλεια και τον Εκσυγχρονισμό του Θεσμικού Πλαισίου

Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αποτελεί άλλη μια βασική προτεραιότητα. Σχεδιάζεται ο εκσυγχρονισμός των κυρώσεων του ΚΟΚ και η ίδρυση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας.

Ο κ. Δήμας τόνισε την επιτυχία των μέτρων οδικής ασφάλειας στο τμήμα Πάτρα – Πύργος, με «εκπληκτικά αποτελέσματα», και ανακοίνωσε την εφαρμογή παρόμοιων πρωτοβουλιών σε άλλα σημαντικά έργα, όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Ανανέωση Στόλου Δημόσιων Μεταφορών και Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης

Σημαντική αναφορά έγινε στην ανανέωση του στόλου των δημόσιων λεωφορείων. Ήδη κυκλοφορούν εκατοντάδες νέα οχήματα, κυρίως ηλεκτρικά λεωφορεία, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να προστεθούν συνολικά 950 νέα οχήματα στην Αθήνα.


Σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, ο κ. Δήμας υπογράμμισε τα μετρήσιμα αποτελέσματα των προγραμμάτων προώθησης της, όπως το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», τα τελευταία δύο χρόνια.

Οικονομική Ανάκαμψη και Σημαντική Πρόοδος

Ο κ. Δήμας ανέδειξε τα σημαντικά βήματα προόδου της Ελλάδας την τελευταία εξαετία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «ξεχάστε την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης». Τόνισε ότι η χώρα συγκλίνει ταχέως με την Ευρώπη και προχωρά σε εκτεταμένο εκσυγχρονισμό τόσο του δημόσιου τομέα όσο και της οικονομίας.

Ανέφερε συγκριτικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι το ελληνικό δεκαετές ομόλογο, που στο παρελθόν ήταν «σκουπίδι», σήμερα παρουσιάζει σταθερή απόδοση χαμηλότερη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.

Στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε περιλαμβάνουν:

  • Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ τα τελευταία έξι χρόνια.
  • Ρεκόρ μείωσης της ανεργίας, με δημιουργία περισσότερων από 500.000 θέσεων εργασίας.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 ευρώ στα 880 ευρώ, κατατάσσοντας την Ελλάδα στον μέσο όρων των 22 χωρών της ΕΕ.
  • Ρεκόρ σε επενδύσεις, εξαγωγές, μείωση δημόσιου χρέους, καθώς και αύξηση στις καταθέσεις και τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη.

Υλοποίηση Μεγάλων Έργων Υποδομής

Ο κ. Δήμας παρουσίασε τους βασικούς άξονες παρεμβάσεων του Υπουργείου, με πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός απρόσκοπτου δικτύου μεταφορών. Αναφέρθηκε σε μια σειρά από μεγάλα έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης:

  • Υπογραφή 8 συμβάσεων ύψους 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ για αποκαταστάσεις σε σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα μετά τις πλημμύρες των φαινομένων «Daniel» και «Elias».
  • Επικείμενη υπογραφή της σύμβασης για το κύριο υποέργο Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ εντός Μαΐου 2025.
  • Ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος εντός του 2025. Τα πρώτα 65 χιλιόμετρα αναμένονται μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
  • Πλήρης ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας, E65, και συγκεκριμένα του τμήματος Καλαμπάκα – Εγνατία Οδός, μέχρι την ίδια περίοδο του 2025.
  • Λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, με προσθήκη 5 επιπλέον σταθμών έως τον Φεβρουάριο του 2026.
  • Ταχεία εξέλιξη των εργασιών για το Flyover στη Θεσσαλονίκη, ένα «καινοτόμο και πρωτοποριακό» έργο για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Πρόοδος της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Κρήτης, με ποσοστό ολοκλήρωσης πάνω από 40%.

Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Άρδευσης

Ο δεύτερος άξονας παρεμβάσεων αφορά την αντιπλημμυρική προστασία και την άρδευση. Ο κ. Δήμας ανέφερε την επανεκκίνηση του φράγματος στον Ασωπό Κορινθίας και την επικείμενη υπογραφή συμβάσεων για το φράγμα του Μπραμιανού στην Κρήτη, καθώς και άλλα έργα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συντήρηση Υποδομών και Μεταρρύθμιση του Σιδηροδρόμου

Τέλος, ο Υπουργός επανέλαβε την πρόθεση για άμεση κατάρτιση ενός μητρώου κρίσιμων υποδομών, όπως γέφυρες, φράγματα και σήραγγες, για την αποτελεσματική συντήρησή τους.

Σχετικά με τον ελληνικό σιδηρόδρομο, ο κ. Δήμας ανακοίνωσε την κατάθεση νέου νομοσχεδίου στη Βουλή εντός Μαΐου, με στόχο την αντιμετώπιση διαχρονικών ελλείψεων. Έχει ξεκινήσει η εφαρμογή ενός Σχεδίου Δράσης για την Ασφάλεια και τη Διαλειτουργικότητα των Σιδηροδρόμων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και έχει παρουσιαστεί η Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Σιδηροδρομικού Τομέα, με έναν νέο, ενιαίο δημόσιο φορέα ως Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Υποδομής.

Ο κ. Δήμας τόνισε ότι η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, η εφαρμογή πρακτικών του ιδιωτικού τομέα, η επανεκπαίδευση των εργαζομένων και η επιβολή κυρώσεων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου εκσυγχρονισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ