Αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου – Που τον βρίσκεις και ποιες πληροφορίες περιλαμβάνει

Αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου – Που τον βρίσκεις και ποιες πληροφορίες περιλαμβάνει

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ένα ειδικό σήμα ταυτότητας που ονομάζεται αριθμός πλαισίου και τοποθετείται στο εργοστάσιο παραγωγής.

Ακούς κάποιες φορές να αναφέρονται ως VIN (Vehicle Identification Number). Αυτός ο αριθμός πλαισίου αποτελείται από 17 χαρακτήρες που περιλαμβάνουν κεφαλαία γράμματα και αριθμούς, όλα σύμφωνα με το πρότυπο ISO 3779, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες.

Αν κατέχετε τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, μπορείτε να ανακαλύψετε πληροφορίες όπως η ημερομηνία και η χώρα κατασκευής, ο κατασκευαστής, τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και πολλά άλλα.

VIN 2

Παρόλο που τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αλλάζουν, ο αριθμός πλαισίου παραμένει σταθερός και μπορεί μόνο να μετακινηθεί σε διαφορετική θέση στο όχημα. Αποτελεί τον πιο σημαντικό πόρο πληροφοριών για την κατασκευή του αυτοκινήτου και ενδέχεται να χρειαστεί να τον διαβάσετε πολλές φορές.

Ο αριθμός πλαισίου βρίσκεται, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είτε σε συγκεκριμένο σημείο είτε στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Συνήθως όμως θα τον ανακαλύψετε στο κάτω μέρος του μπροστινού παρμπρίζ από την πλευρά του οδηγού. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, μπορεί να βρίσκεται επίσης στον χώρο του κινητήρα, στη μεσαία κολώνα του οδηγού, ακόμα και στο πάτωμα από την πλευρά του συνοδηγού. Σε μοντέρνα μοντέλα ενδέχεται να υπάρχει και στο σύστημα πολυμέσων. Για να βρείτε ακριβώς πού βρίσκεται ο αριθμός πλαισίου ή VIN του οχήματός σας, ανατρέξτε στo εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή.

Ο σειριακός αριθμός που αναγράφεται σε κάθε όχημα ακολουθεί συγκεκριμένη δομή με τα 17 ψηφία, κι αν τον διαβάσετε σωστά, θα μάθετε πολλές λεπτομέρειες για το όχημά σας. Για να τον ερμηνεύσετε σωστά, δείτε τη φωτογραφία παρακάτω.

VIN 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ