Το σύστημα διεξαγωγής της Α2 Ανδρών

 

A2 ανδρών 2020-21: Τα προγράμματα όλων των ομίλων

Α2 ΑΝΔΡΩΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΖΩΝΗ

Α’ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες της Α’ Ζώνης χωρίστηκαν σε δύο ομίλους (Α’ όμιλος: Α.Ο. Αστέρας Νίκαιας, Σ.Φ.Π. Χανίων, Α.Ο. Νέοι Βύρωνος, Α.Ε. Αρμενίων, Γ.Ε. Ηρακλείου, Γ.Σ. Πετρούπολης και Β’ όμιλος: Σ.Φ.Α.Μ. Φοίβος, Α.Ο. Φλοίσβος Π. Φαλήρου, Άρατος 1893 Α.Ο. Κιάτου, Α.Σ. Κόροιβος, Α.Ε.Π. Ολυμπιάς. Α.Σ. Άθληση) και σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (10 αγωνιστικές συνολικά).

Το ίδιο ισχύει και για την Β΄Ζώνη (Α’ όμιλος: Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας, Ένωση Τούμπας, Α.Π.Σ. Φθία, Ο.Π.Α.Θ. Περσέας, Χ.Α.Ν.Θ., Γ.Σ. Πανηπειρωτικός Ιωαννίων και Β’ όμιλος: Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου, Α.Ε.Ν. Πανοράματος, Α.Σ. Μακεδονικός, Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Α.Σ. Ερμογένης Ξάνθης, Α.Σ. Ελπίς)

Β’ ΦΑΣΗ – ΑΝΟΔΟΣ

Γ’ Όμιλος (θέσεις 1-4): Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους της Α’ και Β’ Ζώνης τις θέσεις (Α/1, Α/2, Β/1, Β/2) και θα γίνει πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, χωρίς να μετρούν τα αποτελέσματα και οι βαθμοί της Α’ φάσης.

Στη Pre League Ανδρών θα ανέλθει η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον Γ’ όμιλο της Β’ φάσης από την Α’ και Β’ Ζώνη.

Β’ ΦΑΣΗ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Δ’ Όμιλος (θέσεις 5-12): Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους της Α’ και B’ Ζώνης τις θέσεις (Α/3, Α/4, Α/5, Α/6, Β/3, Β/4, Β/5, Β/6). Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που στην Α’ Φάση ήταν στον ίδιο όμιλο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της Α’ Φάσης και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών

1) σε περίπτωση που από την PreLeagueΑνδρών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Α’ Ζώνη (ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, Ζ’ Περιφέρεια) στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ Α’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Β’ ζώνης) του πρωταθλήματος.

2) σε περίπτωση που από την PreLeagueΑνδρών υποβιβαστεί μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην Α’ Ζώνη (ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, Ζ’ Περιφέρεια) και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, ΕΣΠΕ Μακεδονίας), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Α’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Β’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

3) σε περίπτωση που από την PreLeagueΑνδρών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, ΕΣΠΕ Μακεδονίας), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Α’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, 10η, 11η και 12η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Β’ Φάσης (Όμιλος Δ’ Β’ Ζώνης) του πρωταθλήματος.

  

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Michael Chandler : «Είμαι καλύτερος παλαιστής από τον...

Το νέο απόκτημα του UFC, ο άλλοτε πρωταθλητής του ‘Bellator MMA’ Michael Chandler, έχει έρθει στο promotion προκειμένου να κατακτήσει την κορυφή στην lightweight...

”Κτηνωδία” στο Καμερούν: Στρατιώτες σκότωσαν γυναικόπαιδα

Τέσσερις στρατιώτες από το Καμερούν καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση για τη...

Αγραβάνης: «Εύκολη απόφαση να μείνω στον Προμηθέα»

Χαρούμενος που συνεχίζει στον Προμηθέα δήλωσε ο Δημήτρης Αγραβάνης στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του Σούπερ Καπ. «Ήταν εύκολη απόφαση να μείνω στον Προμηθέα....