Τα συστήματα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Volley League γυναικών και Pre League ανδρών-γυναικών

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Volley League γυναικών 2020-21: Το πρόγραμμα

Α’ ΦΑΣΗ

Το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών –VolleyLeague Α1 Γυναικών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με το πιο κάτω σύστημα:

Οι 14 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 7 (Α’ όμιλος: Α.Ο. Θήρας, Παναθηναϊκός Α.Ο., A.Σ. Άρης, Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil, Ηλυσιακός Α.Ο., Α.Ο. Λαμίας 2013, Α.Ο.Ν. Αμαζόνες και ο Β’ όμιλος: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Α.Σ.Π. Θέτις, Π.Α.Ο.Κ., Πανναξιακός Α.Ο.Ν., Α.Ο.Φ Πορφύρας, Α.Π.Σ. Αίας, Α.Ε.Κ.)

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (14 αγωνιστικές συνολικά).

Β’ ΦΑΣΗ – ΠΛΕΪ ΟΦ

Στη Β’ φάση, οι 3 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν νέο όμιλο, χωρίς να μετρούν τα αποτελέσματα και οι βαθμοί της Α’ φάσης και θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Β’ ΦΑΣΗ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης, οι 4 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν νέο όμιλο και θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που στην Α’ Φάση ήταν στον ίδιο όμιλο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της Α’ Φάσης και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 7 έως και 14 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η, 13η και 14η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Pre League Γυναικών).

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Pre League ανδρών 2020-21: Το πρόγραμμα της νεοσύστατης διοργάνωσης

Α’ ΦΑΣΗ

Οι 12 ομάδες της κατηγορίας χωρίστηκαν σε 2 ομίλους των 6 (Α’ όμιλος: Α.Ε.Κ., Γ.Σ. Πανιώνιος, Α.Σ. Κέρκης, Α.Σ. Πανερυθραϊκός, Α.Ο. Αιγιαλέων, Α.Ο. Καλαμάτα 80 και Β’ όμιλος: Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής, Α.Σ. Άθλος, Πήγασος Πολίχνης, Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης, Σ.Φ.Κ. Πιερικός, Α.Σ. Άρης).

Στην Α’ φάση, σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.

Β’ ΦΑΣΗ – ΑΝΟΔΟΣ

Στη Β’ φάση συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους τις δύο πρώτες θέσεις και θα διεξαχθούν δύο Ειδικά Τουρνουά Ανόδου με βαθμολογία. Οι αγώνες των Ειδικών Τουρνουά Ανόδου θα διεξαχθούν σε ουδέτερη πόλη/εις, εκτός και αν οι τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες από κοινού συμφωνήσουν και αιτηθούν εγγράφως στην ΕΟΠΕ τη διεξαγωγή ενός ή και των δύο Τουρνουά στην έδρα-γήπεδο μίας εξ αυτών. Η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα αυτό. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 4 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Στη Volley League Ανδρών θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022 οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα του πρωταθλήματος της Β’ φάσης.

Β’ ΦΑΣΗ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Στη Β’ φάση όσον αφορά τον υποβιβασμό, οι ομάδες που κατέλαβαν τις 3 τελευταίες θέσεις κάθε ομίλου της Α’ φάσης θα χωριστούν σε δύο νέους ομίλους ως εξής: Α/3, Β/4, Α/5, Β/6 και Β/3, Α/4, Β/5, Α/6.

Σε κάθε όμιλο θα γίνουν δύο ειδικά τουρνουά. Οι αγώνες των Ειδικών Τουρνουά θα διεξαχθούν σε ουδέτερη πόλη/εις, εκτός και αν οι τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες από κοινού συμφωνήσουν και αιτηθούν εγγράφως στην ΕΟΠΕτη διεξαγωγή ενός ή και των δύο Τουρνουά στην έδρα-γήπεδο μίας εξ αυτών. Η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα αυτό.

Για την Τελική Κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 5 έως και 12, θαλαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία των ομάδων ανά θέση στους ομίλους Δ και Ε, ήτοι ο καλύτερος πρώτος κατατάσσεται στην πέμπτη θέση, ο χειρότερος πρώτος στην έκτη κοκ.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12ηθέση στον Τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος (4η θέση στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη των Ομίλων Δ και Ε της Β’ Φάσης) υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών 2021-2022 και θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β) που γεωγραφικά ανήκουν.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Pre League γυναικών 2020-21: Το πρόγραμμα

Οι 12 ομάδες της κατηγορίας χωρίστηκαν σε 2 ομίλους των 6 (Α’ όμιλος: Χ.Α.Ν.Θ., Α.Ο. Αιγάλεω, Γ.Σ. Ηλιούπολης, Γ.Σ. Πανιώνιος, Α.Σ. Μακεδόνες, Α.Σ.Π. Κόρινθος και Β’ όμιλος: Ζ.Α.Ο.Ν., Α.Σ. Ακαδημίες Πρωτ. Πεύκων, Απόλλων Καλαμάτας, Α.Π.Σ. Ναύαρχος Βότσης, Α.Γ.Σ. Άρτεμις, Φ.Ο. Βριλησσίων).

Α’ ΦΑΣΗ

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (10 αγωνιστικές).

Β’ ΦΑΣΗ – ΑΝΟΔΟΣ

Στη Β’ φάση της ανόδου συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 3 πρώτες θέσεις κάθε ομίλου της Α’ φάσης και δημιουργούν νέο όμιλο και θα διεξαχθεί νέο πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Στη Volleyleague Γυναικών θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022 οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα του ομίλου της Β΄φάσης.

Β’ ΦΑΣΗ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, στη Β΄φάση θα δημιουργηθεί νέος όμιλος με τις 3 τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο της Α’ φάσης και θα διεξαχθεί νέο πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 7 έως και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών) και θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β) που γεωγραφικά ανήκουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ