Ο Τάκης Φλώρος για τις Νοτιοκορεάτισσες: Κατηγορήθηκαν για bullying στο σχολείο αλλά αποτελεί παρελθόν

Σε ένα κλίμα αποκαλύψεων από μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Cnn, ο προπονητής βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Τάκης Φλώρος, επιχειρεί να ρίξει τους τόνους κάνοντας λόγο για γεγονότα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Ο κ. Φλώρος μιλώντας στο protothema.gr, δηλώνει πως οι καταγγελίες που προσάπτονται στις 26χρονες αθλήτριες αφορούν σε περιστατικά που έχουν συμβεί αρκετά χρόνια πριν, συγκεκριμένα όταν οι δυο βολειμπολίστριες πήγαιναν σχολείο.

«Οι κατηγορίες για bullying αφορούν σε γεγονότα του μακρινού παρελθόντος, τότε που οι δυο αθλήτριες πήγαιναν σχολείο» αναφέρει ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής επισημαίνει, ακόμη, ότι η Διεθνής Ομοσπονδία έχει «πατήσει το κουμπί», έχει εγκρίνει δηλαδή τη μεταγραφή των δύο αθλητριών.

Στη χώρα τους, πάντως πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξοργίστηκαν όταν έμαθαν τα νέα.

Οι αθλήτριες έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο και πρόκειται να ενσωματωθούν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, λίγους μήνες μετά την απομάκρυνσή τους από την εθνική ομάδα βόλεϊ της χώρας τους ύστερα από καταγγελίες για εκφοβισμό.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Βόλεϊ Κορέας (KVA) τούς απέκλεισε από την εθνική ομάδα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι παίκτριες χρειάστηκαν Διεθνή Πιστοποιητικά Μετεγγραφών (ITC) που εκδίδονται από τηνΈνωση Βόλεϊ Κορέας για τη μεταγραφή τους σε διεθνή σύλλογο, αλλά η ένωση αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους τα χορηγήσει, επικαλούμενη τον δικό της κανονισμό.

Πηγή: protothema.gr / Φρίξος Δρακοντίδης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ