Απίστευτο: Από λάθος του ΕΟΔΥ στο βόλεϊ έκλεισαν όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Άνω κάτω έγινε η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ καθώς μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά διαπιστώθηκε ότι από λάθος δεδομένα και εντυπώσεις των λοιμωξιολόγων μπήκε νέο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μεταξύ αυτών στη Football League αλλά και στη Volley League γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αποδείχθηκε ότι οι Λοιμωξιολόγοι έκλεισαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διότι μπέρδεψαν τα κρούσματα στο βόλεϊ ανδρών με το βόλεϊ γυναικών!

Θεώρησαν ότι οι γυναίκες (ερασιτεχνικό) είχαν τα περισσότερα και πήρε η… μπάλα όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που υποτίθεται ότι δεν εφαρμόζουν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως κάνουν οι επαγγελματικές κατηγορίες!

Αποδείχθηκε ότι μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι το βόλεϊ της Σύρου είναι γυναικών και όχι ανδρών και το συνέδεσαν με τα κρούσματα στο νησί μετά το ματς με Φίλιππο Βέροιας.

Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες στην επιτροπή είχε φτάσει και καταγγελία από επίσημο φορέα των Κυκλάδων που ανέφερε πως στο νησί της Σύρου υπάρχει διασπορά του κορονοϊού από την ομάδα του Φοίνικα γεγονός που μπέρδεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Οι λοιμωξιολογοι έχασαν τη… μπάλα καθώς μπέρδεψαν τη Volley League ανδρών με τη Volley League γυναικών και το γεγονός πως οι άνδρες είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα και οι γυναίκες ερασιτεχνικό και έτσι επήλθε η σύγχυση και η απόφαση περί καραντίνας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Τόσο ο Αυγενάκης όσο και ο Μαυρωτάς επέμειναν για άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει αύριο, ειδάλλως ανατινάζεται ο αθλητισμός στη χώρα μας, εξηγώντας τους το γιατί.

Ζήτησαν διόρθωση Αυγενάκης, Μαυρωτάς

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου μια ώρα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον γγΑ να ζητούν την άμεση διόρθωση της προχθεσινής λανθασμένης απόφασης, αποδεικνύοντας με πίνακες και στοιχεία (τεστ, θετικότητα κλπ) πόσο ελάχιστα είναι τα κρούσματα στον οργανωμένο αθλητισμό.

Παράλληλα, ασκήθηκε σφοδρή κριτική επειδή προχτές αποφάσισαν το «λουκέτο» χωρίς να ενημερώσουν Αυγενάκη-Μαυρωτά και χωρίς να τους ζητήσουν τη συμμετοχή στη σύσκεψη ή την κατάθεση της γνώμη τους διότι σε αυτή την περίπτωση θα είχαν προλάβει την γκάφα.

Πιο αυστηρές προϋποθέσεις

Υφυπουργός Αθλητισμού και γγΑ ανέλυσαν διεξοδικά γιατί πρέπει να ανοίξουν ξανά αύριο τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις, επιμένοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και όχι την άλλη εβδομάδα, ενώ με αυστηρό και ενοχλημένο τόνο, δόθηκαν αναλυτικότατα από Αυγενάκη και Μαυρωτά στοιχεία για κάθε πρωτάθλημα (ημερομηνίες, στοιχεία τεστ κ.λ.π.). Παράλληλα οι δύο άνδρες δέχθηκαν αμέσως τυχόν εισήγηση των Λοιμωξιολόγων για να γίνουν ακόμα αυστηρότερες οι προϋποθέσεις (τεστ 48 ώρες πριν τα ματς π.χ.).

Σε αναμονή πλέον για την απόφαση των λοιμωξιολόγων εντός των επόμενων ωρών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ