Βρικόλακες ή ζόμπι; – Η πιο δύσκολη ερώτηση που κάνει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Η απάντηση στην ιδιότυπη ερώτηση που κάνει στους υποψήφιους φοιτητές του, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, μια από τις προϋποθέσεις για να φοιτήσει κανείς στο περίφημο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι να γράψει ένα δοκίμιο όπου θα απαντούν στην ερώτηση: «Θα προτιμούσατε να είστε ζόμπι ή βρικόλακες, και γιατί;»

Ο Guardian αποφάσισε να εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο επιλογών, προκειμένου να απαντήσει όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτή την ερώτηση.

Βρικόλακες – Υπέρ:

Έχετε δει ποτέ σας έστω και έναν άσχημο βρικόλακα; Δεν είναι βέβαιο εάν μόνο οι εμφανίσιμοι άνθρωποι μετατρέπονται σε βρικόλακες ή το γεγονός ότι γίνεσαι βρικόλακας σε κάνει πιο κομψό, αλλά το σίγουρο είναι ότι, όσον αφορά την εμφάνιση, οι βρικόλακες είναι κλάσεις ανώτεροι από τα ζόμπι.

Παράλληλα, η ερωτική ζωή των βρικολάκων σίγουρα φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα σε σχέση με αυτή των ζόμπι.

Τέλος, ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είναι κανείς βρικόλακας είναι οι υπερδυνάμεις που έχουν: ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να μεταμορφώνεται σε νυχτερίδα, ή να υπνωτίζει ανθρώπους;

Βρικόλακας – Κατά:

Ίσως στην αρχή η αθανασία ακούγεται ως κάτι το θετικό, ωστόσο γρήγορα κανείς καταλαβαίνει ότι, με το πέρασμα του χρόνου, όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς ενός βρικόλακα γερνούν και πεθαίνουν, μέχρι να βυθιστεί στην μοναξιά και την απόγνωση.

Από την άλλη, ίσως θα μπορούσε να μετατρέψει και τους ίδιους σε βρικόλακες, για να περάσουν όλη την αιωνιότητα μαζί του, αλλά αυτό σίγουρα ασκεί μεγάλη πίεση στην επιλογή σχέσεων.

Παράλληλα, η αιωνιότητα μπορεί να καταντήσει από βαρετή, μέχρι βασανιστική μέσα σε λίγους μόλις αιώνες.

Και, όπως είπε η συγγραφέας Susan Ertz, «εκατομμύρια άνθρωποι ονειρεύονται την αθανασία τη στιγμή που βαριούνται όταν δεν έχουν να κάνουν κάτι για λίγες ώρες».

Το να γεμίσει κανείς τον χρόνο του θα είναι πολύ πιο δύσκολο όταν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί που σου απαγορεύουν να εκτεθείς στο φως του ηλίου και να μπεις σε σπίτια απρόσκλητος.

Τέλος, ένα ακόμα μειονέκτημα των βρικολάκων είναι πως είναι ευάλωτοι στο σκόρδο, καθώς και σε αιχμηρά ξύλινα αντικείμενα.

Ζόμπι – Υπέρ

Αν και το να είναι κανείς βρικόλακας φαίνεται αρκετά μοναχικό, τα ζόμπι φαίνεται να ζουν μια πιο κοινωνική ζωή, περνώντας την αιωνιότητα μαζί με τον όχλο.
επίσης πολύ καλή εποχή για ζόμπι, καθώς αυτή τη στιγμή τόσο το Game of Thrones όσο και το The Walking Dead προσφέρουν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Παράλληλα, οι εγκέφαλοι που αρέσκονται να καταναλώνουν τα ζόμπι είναι αρκετά ωφέλιμοι για την υγεία, γεμάτοι DHA, μια σημαντική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών- σε αντίθεση με το αίμα που καταναλώνουν οι βρικόλακες.

Ζόμπι – Κατά

Ενώ η συνύπαρξη με άλλα ζόμπι βοηθάει από την άποψη της κοινωνικοποίησης, θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές επικοινωνίας, καθώς τα ζόμπι δεν φαίνεται να επιδίδονται σε ιδιαίτερα βαθυστόχαστες συζητήσεις.

Από την άλλη, η εξωτερική εμφάνιση των ζόμπι είναι κατά πολύ κατώτερη από αυτή των βρικολάκων, ενώ η μυρωδιά της νεκρής σάρκας σίγουρα συγκαταλέγεται στα μειονεκτήματα.

Νικητής: Οι βρικόλακες!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ