Βίντεο: Τα ελληνικά Rafale στους γαλλικούς ουρανούς

Δείτε βίντεο με τα πρώτα δύο ελληνικά Rafale να απογειώνονται από γαλλικό αεροδρόμιο.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται στη Γαλλία η εκπαίδευση των Ελλήνων ιπταμένων και τεχνικών που θα στελεχώσουν τη μοίρα των Rafale.

Ήδη, η χώρα μας έχει παραλάβει δύο μαχητικά Rafale που με τα ελληνικά εθνόσημα πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις στους γαλλικούς ουρανούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός, μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 6 μαχητικά Rafale από τα αποθέματα της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Μόλις, συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός τα αεροσκάφη αναμένεται να πετάξουν για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την αεροπορική βάση της Τανάγρας όπου θα συναντήσουν τα επίσης γαλλικά Mirage 2000-5.

Το Militaire.gr δημοσιεύει βίντεο με την απογείωση των δύο ελληνικών Rafale από το αεροδρόμιο Bordeaux – Mérignac στη Γαλλία.

Θυμίζουμε ότι συνολικά η Ελλάδα θα παραλάβει σε πρώτη φάση 18 μαχητικά Rafale εκ των οποίων 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη ΔΕΘ ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας μας να αυξήσει τον αριθμό αυτό και να φτάσει τα 24 Rafale.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ