Τομ Κρουζ: Τα βίντεο του σταρ που σαρώνουν στο TikTok και η deepfake τεχνολογία

Ο Τομ Κρούζ μπορεί να φαίνεται πως… πρωταγωνιστεί σε τρία βίντεο, κάτι το οποίο, ωστόσο δεν ισχύει. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα βίντεο  έχουν γίνει viral στο TikTok, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views. Αξίζει να σημειωθεί πως το TikTok είναι εφαρμογή για iOS και Android, η οποία επιτρέπει την δημιουργία και κοινοποίηση μικρών κωμικών και μη βίντεο. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2017 από την ByteDance, για αγορές εκτός της Κίνας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για τρία κλιπ που έχουν δημιουργηθεί με τεχνολογία deepfake και δίνουν μία γεύση για το άκρως προηγμένο επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει οι δυνατότητές της, κάτι που προβληματίζει έντονα τους ειδικούς.

Tι είναι το deepfake

Ο όρος deepfake (μια σύνθετη λέξη που προέρχεται από τα «deep learning» και «fake») αναφέρεται σε τροποποιημένα media στα οποία ένα άτομο σε μια υπάρχουσα φωτογραφία ή βίντεο αντικαθίσταται από ένα άλλο.

H τεχνολογία deepfake επιστρατεύει σύγχρονες τεχνικές που έχουν να κάνουν με τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη.Το αποτέλεσμα είναι άκρως ρεαλιστικό, αλλά και τρομακτικό, αν σκεφτεί κανείς τις «σκοτεινές» χρήσεις που μπορεί να ενθαρρύνει η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίντεο αναρτήθηκαν από τον λογαριασμό «deeptomcruise» την περασμένη εβδομάδα και δείχνουν τον πρωταγωνιστή του Mission Impossible (ή μάλλον… τον κατασκευασμένο σωσία του) να κάνει ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο, να παίζει γκολφ και να μοιράζεται αναμνήσεις για τη συνάντησή του με τον Μιχάηλ Γκορμπατσόφ.

Τα κλιπ έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 11 εκατομμύρια προβολές στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, αλλά κυκλοφορούν ήδη ευρέως και σε άλλα social media, αφήνοντας τους πάντες με… ανοιχτό το στόμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ