Αυτό είναι το νέο σούπερ γιοτ του Αμπράμοβιτς που κάνει μισό δισεκατομμύριο

Το υπερπολυτελές γιοτ του Ρώσου κροίσου, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ρίχτηκε για πρώτη φορά στην θάλασσα χτες και σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Το εντυπωσιακό Solaris έχει μήκος 140 μέτρα, ενώ διαθέτει 8 επίπεδα και 48 καμπίνες. Μπορεί να φιλοξενήσει 36 επισκέπτες και 60 μέλη προσωπικό.

Το εν λόγω πλεούμενο διαθέτει όλες τις ανέσεις, καθώς είναι εξοπλισμένο ελικοδρόμιο και πισίνα, δίπλα στην οποία πρόκειται να προστεθεί υπαίθριος χώρος beach club, με τζακούζι και σπα.

Το Solaris θα οδηγείται από δύο κινητήρες υψηλής τεχνολογίας, που ονομάζονται Azipods, και θα έχει τελική ταχύτητα 18 κόμβων.

Μάλιστα, το κολοσσιαίο σκάφος έχει σχεδιαστεί να είναι εξαιρετικά ευέλικτο, αφού οι έλικές του, που μπορούν να περιστρέφονται κατά 360 μοίρες, καθιστούν το πηδάλιο περιττό.

Ωστόσο, παρά το τεράστιο μέγεθός του, το νέο σκάφος του Αμπράμοβιτς δεν είναι το μεγαλύτερο στην συλλογή του.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος φέρεται να είχε στο παρελθόν τουλάχιστον 5 ακόμα superyachts, με το 162 μέτρων Eclipse να είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο από όλα, με αξία που ξεπερνάει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, όταν κυκλοφόρησε, το Eclipse θεωρούταν ως το μεγαλύτερο superyacht παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την The Sun, το Eclipse διαθέτει αντιπυραυλικό σύστημα, ενώ είναι κατασκευασμένο από αλεξίσφαιρο γυαλί, με τα ιδιωτικά διαμερίσματα του Αμπράμοβιτς να είναι πλήρως θωρακισμένα. Ακόμα, δεν γνωρίζουμε τι από τα παραπάνω μπορεί να περιλαμβάνεται στο νέο Solaris.

Όπως αποκάλυψε η πηγή στην βρετανική εφημερίδα, «οι λεπτομέρειες παραμένουν απόρρητες, ωστόσο το συγκεκριμένο σκάφος σίγουρα θα είναι μια καταπληκτική προσθήκη στην συλλογή του Αμπράμοβιτς. Για να καταλάβετε περίπου το μέγεθος του Solaris, το κέλυφος του πλοίου είναι μεγαλύτερο από το παλάτι του Μπάκιγχαμ».

Δείτε το γιοτ:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ