Τιτανικός: Tο πρώτο 8K βίντεο από το ναυάγιο – Τι αποκάλυψε

Στις 14 Απριλίου 1912 και ώρα 23:40, ο περίφημος Τιτανικός συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ήταν το παρθενικό ταξίδι του.

Η βύθισή του έμελλε να αποτελέσει μία από τις πιο γνωστές τραγωδίες στην Ιστορία. Η τελευταία επιζήσασα από το ναυάγιο, Μιλβίνα Ντιν, απεβίωσε στις 31 Μαΐου 2009, σε ηλικία 97 ετών.

Ο Τιτανικός είχε μήκος 269,06 μέτρα και μέγιστο πλάτος 28,19. Το συνολικό ύψος του, μετρημένο από τη βάση της τρόπιδας μέχρι την κορυφή της γέφυρας, ήταν 32 μέτρα.

Τιτανικός: Οι άγνωστες λεπτομέρειες του ναυαγίου σε νέο βίντεο

Η ομάδα OceanGate Expeditions μοιράστηκε ένα υψηλής ανάλυσης βίντεο (8K) στο Youtube από την πιο πρόσφατη κατάδυσή τους στο ναυάγιο που βρίσκεται στα βάθη του Βορείου Ατλαντικού Ωκεανού. Η ποιότητα είναι τέτοια που επιτρέπει στους ερευνητές να μεγεθύνουν την εικόνα και η ανάλυση να παραμένει αρκετά υψηλή με τα χρώματα και τις δομές να διαγράφονται με πρωτοφανή τρόπο.

«Στο βίντεο μπορεί κανείς να διακρίνει τον γερανό που χρησιμοποιήθηκε για την μετακίνηση της τεράστιας άγκυρας 15 τόνων που παραμένει στο κατάστρωμα του ναυαγίου καθώς και τις αλυσίδες που βρίσκονταν αρχικά στον κύριο ιστό του πλοίου που πλέον έχει καταρρεύσει», δήλωσε σε δελτίο Τύπου ο PH Nargeolet, βετεράνος πιλότος υποβρυχίων της Nautile και δύτης του Τιτανικού.

Στο βίντεο είναι διακριτές, με τη μεγαλύτερη ως τώρα ευκρίνεια, λεπτομέρειες του ναυαγίου που αφορούν στις δραματικές ενδείξεις αποσύνθεσης αλλά και τμήματα που έχουν πλέον καταρρεύσει.

Δείτε το νέο βίντεο από το ναυάγιο του Τιτανικού:

Η OceanGate Expeditions δήλωσε ότι σχεδιάζει ήδη μια άλλη αποστολή για τον Τιτανικό, η οποία θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ