Σπάικ: Η ιστορία του τσιουάουα που εγκαταλείφθηκε σε πάρκινγκ και έγινε ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος

Ο Σπάικ, ένα 23χρονο τσιουάουα από το Οχάιο, έγινε και επίσημα ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος του κόσμου από τα Ρεκόρ Γκίνες.

Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1999, ο Σπάικ απέκτησε το δικαίωμα να καυχιέται στις 7 Δεκεμβρίου 2022, με πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι ήταν «τουλάχιστον 23 ετών και 7 ημερών» κατά την ημερομηνία επαλήθευσης στο χωριό Camden.

Η ιδιοκτήτρια του Σπάικ, η Ρίτα Κίμπολ, τον έχει εδώ και σχεδόν 14 χρόνια, αφού τον βρήκε εγκαταλελειμμένο στο πάρκινγκ ενός παντοπωλείου το 2009, εξήγησε εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες σε δήλωση που έστειλε στο CNN την Παρασκευή.

«Είχε ξυριστεί στην πλάτη του, είχε κηλίδες αίματος γύρω από το λαιμό του από αλυσίδα ή σχοινί και φαινόταν αρκετά άγριος», δήλωσε η Κίμπολ.

Αφού ένας υπάλληλος του παντοπωλείου της είπε ότι ο σκύλος βρισκόταν εκεί για τρεις ημέρες, η Κίμπολ πήρε το τότε 10χρονο σκυλάκι στο σπίτι της στη φάρμα της.

«Ο Σπάικ πήδηξε αμέσως μέσα και κάθισε στο κάθισμα, σαν να ήξερε πού πηγαίναμε. Ήταν γραφτό να γίνει», δήλωσε η Κίμπολ.

Πώς πήρε το όνομά του

Εμπνευσμένη από τον μεγάλο, επιθετικό σκύλο από τα καρτούν «Τομ και Τζέρι», η Κίμπολ ονόμασε τον μικρό και νέο της φίλο Σπάικ.

«Το Σπάικ ήταν ένα όνομα για έναν μεγάλο σκύλο. Ο δικός μου ήταν μικρός, αλλά είχε τη συμπεριφορά ενός μεγάλου σκύλου», πρόσθεσε.

Ο Σπάικ, που ζυγίζει μόλις 12,9 κιλά, είχε «επιβιώσει από πολλαπλές επιθέσεις» από άλλα ζώα και «επέστρεφε κάθε φορά πιο δυνατός».

Η Κίμπολ συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι ο Σπάικ είχε πιθανότητες να γίνει ο γηραιότερος σκύλος όταν άκουσε τον παρουσιαστή του «The Tonight Show» Jimmy Fallon να μιλάει για έναν πρώην κάτοχο του ρεκόρ, το toy fox terrier Pebbles, το οποίο πέθανε τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Σπάικ εκτόπισε τον Gino Wolf, ο οποίος πιστοποιήθηκε στο Λος Άντζελες στις 15 Νοεμβρίου 2022 ως ο τότε γηραιότερος με 22 χρόνια και 52 ημέρες.

Τώρα, ο Σπάικ θεωρείται στην οικογένειά τους λίγο διάσημος, δήλωσε η Κίμπολ, προσθέτοντας ότι ο ηλικιωμένος σκύλος, ο οποίος είναι σχεδόν τυφλός και βαρήκοος, προτιμά να περνάει χρόνο με ανθρώπους που γνωρίζει και να επισκέπτεται τα ζώα στη φάρμα της.

Σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες, ο μακροβιότερος σκύλος που έχει καταγραφεί αξιόπιστα ήταν ένας αυστραλιανός σκύλος με το όνομα Bluey, ο οποίος πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε ημερών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ