Πιλότος τιμά τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό σχηματίζοντας τεράστια σύριγγα στον ουρανό και γίνεται viral [pic]

Μια τεράστια σύριγγα ”σχεδίασε” νεαρός πιλότος στον ουρανό της Βαυαρίας, με σκοπό να τιμήσει την έναρξη του εμβολιασμού που αποτελεί ”την αρχή του τέλους” της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη.

Ο 20χρονος Σάμι Κράμερ, ερασιτέχνης πιλότος, σχεδίασε τη διαδρομή σχεδόν 300 χιλιομέτρων που θα ακολουθούσε πριν απογειωθεί με το διθέσιο αεροπλάνο του από το αεροδρόμιο του Φρίντριχσχαφεν, κοντά στη λίμνη της Κωνσταντίας, με αξιοσημείωτη ακρίβεια, σχεδιάζοντας αριστοτεχνικά μια τεράστια σύριγγα. Η διαδρομή του υπολογίστηκε σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

«Ήθελα να δώσω στους πολίτες τροφή για σκέψη», επισήμανε ο νεαρός πιλότος απαντώντας στα κίνητρα για την κίνηση αυτή.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στη χώρα, η Γερμανία θα παραλάβει 1,3 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου μέχρι το τέλος του έτους και άλλα 11-13 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για το Γερμανικό Πρακτορείο, το 65% των Γερμανών δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να εμβολιαστούν άμεσα ή αφού δουν πρώτα ποιες παρενέργειες θα εμφανίσουν οι άλλοι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γερμανίδα ετών 101 η πρώτη που εμβολιάστηκε στη χώρα

Ο πρώτος εμβολιασμός στη Γερμανία είναι πλέον γεγονός. Μια υπεραιωνόβια που φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας στη Σαξονία-Άνχαλτ, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στη Γερμανία που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον νέο κορονοϊό σήμερα.

Πρόκειται για την Έντιτ Κβοϊτσάλα, 101 ετών, η οποία διαμένει σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Χάλμπερτστατ. Συνολικά, 40 ένοικοι αυτού του ιδρύματος και 10 εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν σήμερα, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Για μας, κάθε ημέρα μετράει», είπε ο Ίμο Κράμερ, ένας υπεύθυνος του κέντρου εμβολιασμών της περιοχής, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση MDR.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ