Περίεργο σύννεφο που έμοιαζε με UFO σκέπασε την Προύσα – Εντυπωσιακά βίντεο

Τα κινητά τους τηλέφωνα έσπευσαν να πιάσουν οι κάτοικοι στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας το πρωί της Πέμπτης (19/1), προκειμένου να φωτογραφίσουν ένα περίεργο σύννεφο που έμοιαζε με UFO.

Ο λόγος για ένα φακοειδές σύννεφο, το οποίο παρέμεινε ανέπαφο στον ουρανό για περίπου μία ώρα, όπως μεταδίδει η Daily Sabah.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της τουρκικής Γενικής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας, τα φακοειδή σύννεφα σχηματίζονται λόγω των απότομων διακυμάνσεων του ανέμου και υποδηλώνουν αναταράξεις που κινούνται προς τα κάτω στον ουρανό. «Αυτά τα παράξενα σύννεφα σχηματίζονται μερικές φορές εξαιτίας λόφων ή βουνών» εξήγησε.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έμειναν έκπληκτοι από αυτό το φυσικό φαινόμενο, το οποίο χάρισε μαγευτικές εικόνες, οι οποίες γρήγορα κατέκλυσαν τα social media στην Τουρκία.

Δείτε μοναδικά πλάνα από το περίεργο σύννεφο:

Τι είναι τα φακοειδή σύννεφα

«Το φακοειδές σύννεφο είναι ένα στατικό με σχήμα φακού νέφος, που σχηματίζεται συνήθως σε μεγάλο ύψος, συνήθως ευθυγραμμισμένο κάθετα στην κατεύθυνση του ανέμου. Χωρίζεται σε κατηγορίες ανάλογα με το ύδος σε φακοειδείς στάσιμους υψισωρείτες (ACSL), φακοειδείς στάσιμους στρωματοσωρείτες (SCSL) και φακοειδείς στάσιμους θύσανους (CCSL)», αναφέρει στη σελίδα του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «όταν σταθερός υγρός αέρας περνάει πάνω από ένα βουνό ή οροσειρά, μπορεί αν δημιουργήσει μια σειρά από στάσιμα κύματα στη μεριά του κατωφερή αέρα. Εάν η θερμοκρασία στην κορυφή των κυμάτων πέσει κοντά ή κάτω από τη θερμοκρασία δρόσου, η υγρασία του αέρια συμπυκνώνεται και δημιουργούνται φακοειδή σύννεφα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ