Όταν ο Χάρι συνάντησε τον Άγιο Βασίλη: Ένα νορβηγικό σποτ «γροθιά» στα στερεότυπα

Δεν πρόκειται για κάποια Χολιγουντιανή παραγωγή, αλλά για μια ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους από τα Νορβηγικά Ταχυδρομεία.

Με ένα πρωτότυπο εορταστικό σποτ, η Νορβηγία γιορτάζει την επέτειο 50 ετών από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη Νορβηγία.

Το βίντεο παρουσιάζει την τρυφερή ιστορία ενός LGBTQ+ ζευγαριού με τον τίτλο «When Harry Met Santa».

Η διαφήμιση ξεκινά με τον Χάρι να βλέπει για πρώτη φορά τον Άγιο Βασίλη στο σαλόνι του, όπου συναντιούνται τα βλέμματά τους.

Την επόμενη χρονιά, ο Άγιος Βασίλης καθυστερεί λίγο επειδή χαζεύει τον Χάρι να ροχαλίζει στον καναπέ. Έπειτα η σχέση τους αρχίζει να εξελίσσεται, όμως μόνο για μία μέρα κάθε χρόνο.

Έτσι ο Χάρι νιώθει μεγάλη μοναξιά μέχρι να συναντηθούν ξανά, καθώς ο Άγιος Βασίλης δεν έχει χρόνο για εκείνον λόγω δουλειάς. Αποφασίζει λοιπόν να του γράψει ένα γράμμα.

Τότε, έρχονται οι υπηρεσίες των ταχυδρομείων (Posten Norge), για να αναλάβουν τις αποστολές των δώρων στον κόσμο, ώστε τα δύο άτομα να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί!

Το σποτ είναι μια υπενθύμιση για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, τα οποία δεν ήταν πάντοτε δεδομένα, με κάποια εξ αυτών συνεχίζουν να διεκδικούνται.

Δείτε το βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ