Νέο νησί στην Ιαπωνία μετά από έκρηξη υποβρύχιου ηφαιστείου

Ένα νέο νησί δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία, μετά από έκρηξη του υποβρύχιου ηφαιστείου Fukutoku-Okanoba. Δείτε το βίντεο της έκρηξης.

Ένα ακόμα νησί ήρθε για να προστεθεί στα ήδη περισσότερα από 6.000 της Ιαπωνίας, μετά από την τελευταία έκρηξη του υποβρύχιου ηφαιστείου Fukutoku-Okanoba, το οποίο βρίσκεται περίπου 1.200 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο.

Πρόκειται για μια νησίδα με σχήμα ημισελήνου και διάμετρο περίπου ενός χιλιομέτρου, την οποία οι Ιάπωνες ονόμασαν «Nijima», δηλαδή «Νέο νησί».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δραστηριότητα του ηφαιστείου φαίνεται να ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου, ενώ θα μπορούσε να συνεχιστεί, αναφέρει η Daily Mail.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας έχει ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις για καπνό και μεγάλα αποθέματα τέφρας στα κοντινά νερά.

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Mainichi Shimbun, η ακτοφυλακή ήταν εκείνη που ανακάλυψε το νέο νησί την περασμένη Κυριακή, αμέσως αφότου παρατήρησε την έκρηξη από ψηλά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται νησί στην ευρύτερη περιοχή, μετά από έκρηξη υποβρύχιου ηφαιστείου. Το 1904, 1914 και 1986 σχηματίστηκαν στην περιοχή νησιά με παρόμοιο τρόπο, ωστόσο σύντομα εξαφανίστηκαν λόγω διάβρωσης.

Η διατήρηση ή όχι του Nijima θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως είναι το υλικό από το οποίο αποτελείται κ.ά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο της έκρηξης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ