Μπάιντεν: Ξέχασε το όνομα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας – «Αυτός ο τύπος εκεί κάτω»

Ένα απόσπασμα που θα μείνει στην ιστορία! Ο Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, άφησε άφωνο το κοινό όταν αναφέρθηκε στον Αυστραλό πρωθυπουργό με την έκφραση αυτόε ο τύπος εκεί κάτω» επειδή του διέφευγε το όνομά του. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ανακοίνωναν την κοινή τους συμφωνία με την Βρετανία ενάντια στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας.

Τζο Μπάιντεν, Μπόρις Τζόνσον και Σκοτ Μόρισον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι πρωθυπουργοί Βρετανίας και Αυστραλίας δηλαδή, σε μια αιφνιδιαστική κοινή ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης (15.09.2021) «σύστησαν» στον κόσμο την AUKUS, τη συμμαχία το όνομα της οποίας προκύπτει από τα αρχικά των τριών χωρών (Australia, United Kingdom, United States).

Η συμμαχία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις συμμαχίες τους προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο την οικοδόμηση ενός μετώπου ενάντια στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας. Και γι’ αυτό δημιουργήθηκε η AUKUS, η συμμαχία των ΗΠΑ με την Αυστραλία και τη Βρετανία, μια ευρεία εταιρική σχέση ασφάλειας στη ζώνη του Ινδικού-Ειρηνικού, η οποία ενδέχεται να υπονομεύσει τις γαλλικές βλέψεις στην περιοχή.

Στη τηλεδιάσκεψη που είχαν λοιπόν το βράδυ της Τετάρτης, ο Τζο Μπάιντεν – όπως αναφέρει το BBC – αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ως… «εκείνος ο τύπος εκεί κάτω», ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε απευθυνθεί στον πρωθυπουργό της Βρετανίας με το μικρό του όνομα.

«Σ’ ευχαριστώ, Μπόρις», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό. Και στη συνέχεια στράφηκε στην οθόνη, όπου εμφανιζόταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός και διστάζοντας για λίγο, είπε: «Και θέλω να ευχαριστήσω κι αυτόν τον τύπο εκεί κάτω [όρος που χρησιμοποιείται για το γεωγραφικό προσδιορισμό Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας]. Σε ευχαριστώ πολύ, φίλε. Το εκτιμώ, κύριε Πρωθυπουργέ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ