Μεξικό: Διευθυντής ζωολογικού κήπου σκότωσε και μαγείρεψε 4 σπάνιες κατσίκες – πυγμαίους

Μεξικό: Όπως αναφέρει ο Fernando Ruiz Gutierrez, διευθυντής άγριας ζωής του κρατικού τμήματος περιβάλλοντος,

«Αυτά τα τέσσερα ζώα σφαγιάστηκαν και μαγειρεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και σερβιρίστηκαν ως φαγητό στο πάρτι του τέλους της χρονιάς. Αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που τα έτρωγαν, επειδή αυτά τα ζώα δεν ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση».

Ο Ρουμπέν Νάβα είχε αντικατασταθεί ως διευθυντής του τοπικού ζωολογικού κήπου στην πόλη Chilpancingo στις 12 Ιανουαρίου μετά τον θάνατο ενός ελαφιού. Ωστόσο, αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι μια έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο φέρεται να είχαν πουληθεί ή φαγωθεί υπό τις εντολές του Νάβα.

Το κρατικό τμήμα περιβάλλοντος είπε ότι ελάφια και βοοειδή Watusi ανταλλάσσονταν επίσης σε ιδιώτες, ενώ φαίνεται πως ο Νάβα αντάλλαξε καιμια ζέβρα για κάποια εργαλεία που απαιτούνται για να επιδιορθώσεις στον τόπο γύρω από τον ζωολογικό κήπο, αλλά μια επιθεώρηση δεν εντόπισε τέτοια εργαλεία στην εγκατάσταση.

Το Μεξικό είχε εδώ και καιρό πρόβλημα με ιδιώτες που αποκτούσαν παράνομα εξωτικά ζώα. Εδώ και χρόνια, οι έμποροι ναρκωτικών στο Μεξικό ήταν γνωστό ότι κατασκεύαζαν ιδιωτικά θηριοτροφεία με λιοντάρια, τίγρεις και άλλα άγρια ​​ζώα. Μερικές φορές ξεφεύγουν σπέρνοντας τον πανικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ