Η μεγάλη αλλαγή στο μπουκάλι της Coca – Cola

Η Coca cola γνωρίζοντας πως σχεδόν στην πλειονότητά τους τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια των προϊόντων της καταλήγουν στα σκουπίδια και δεν ανακυκλώνονται προχωρά σε μία μεγάλη αλλαγή, φιλική προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στις αρχές αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο βρετανικός κορμός του «κολοσσού» ανακοίνωσε πως θα έχει αρχίσει να βγάζει στην αγορά πλαστικά μπουκάλια, που διαθέτουν προσαρτημένο καπάκι, ώστε μετά την κατανάλωση του προϊόντος η συσκευασία να ανακυκλώνεται ολόκληρη.

Η εταιρεία ανέφερε πως έως το 2024 τα πλαστικά μπουκάλια των Coke, Coke Zero Sugar, Diet Coke, Fanta, Sprite, Dr Pepper θα πρέπει να φέρουν όλα προσαρτημένο καπάκι. Προς το παρόν αυτό ισχύει μόνο για τη Μεγάλη Βρετανία.

koka kola

Έτσι θα είναι το νέο μπουκάλι της Coca-Cola. Πηγή: CNN

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στη Μ. Βρετανία Jon Woods δήλωσε την περασμένη Τρίτη πως «αυτή η μικρή αλλαγή ελπίζουμε πως θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Διασφαλίζουμε πως οι καταναλωτές θα ανακυκλώνουν τα μπουκάλια μαζί με τα καπάκια».

Τα πλαστικά απόβλητα αποτελούν μέιζον περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς αυτά διασπώνται σε μικροπλαστικά, τα οποία καταλήγουν στον αέρα και στους ωκεανούς, βλάπτοντας τη θαλάσσια ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ