Μαθητές Λυκείου έκαναν την πιο όμορφη παρέμβαση σε σχολείο της Αθήνας

Με Παπαδιαμάντη, Πλάτωνα και Όργουελ έντυσαν τα σκαλιά του σχολείου τους οι μαθητές του 57ου Λύκειου Αθηνών.

Σε σκάλα γνώσης και μάθησης μετέτρεψαν τα σκαλιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, οι μαθητές του 57ο Γενικού Λυκείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του σχολείου στο facebook οι μαθητές αξιοποίησαν τις διακοπές τους, πήραν μπογιές και πινέλα και έκαναν τα σκαλιά…βιβλία! 

Ανάμεσα στους τίτλους που επέλεξαν είναι φυσικά μερικά από τα μεγαλύτερα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όπως η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, η Πολιτεία του Πλάτωνα αλλά και το 1984 του Όργουελ!

Πρωινή έκπληξη στις σκάλες του σχολείου από μαθητές μας που αξιοποίησαν με τον δικό τους τρόπο τις διακοπές!

Δημοσιεύτηκε από 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας στις Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Τα παιδία παρά την παρατεταμένη τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας δείχνουν με τον τρόπο τους πώς το σχολείο -εκεί που επέστρεψαν πλέον με όλα τα απαραίτητα μέτρα- αποτελεί το φυσικό τους περιβάλλον και πώς ένα βιβλίο δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί από μία ψηφιακή οθόνη. 

Ας ελπίσουμε η συγκεκριμένη όμορφη παρέμβαση και διατηρηθεί και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας για όλους τους μαθητές και κυρίως για όσους σε λίγο καιρό ετοιμάζονται για την ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων που αποτελούν και αυτές μια σκάλα προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ