Κατασκοπευτικό μπαλόνι, UFO ή Dragon Ball; Νέο μυστήριο στην Ιαπωνία

Αναστάτωση επικράτησε σε μία παραλιακή πόλη της Ιαπωνίας λόγω μίας μεγάλης σιδερένιας μπάλας που ξεβράστηκε στην ακτή, με τις αρχές να παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, παρά μόνο ότι δεν πρόκειται να εκραγεί.

Ο λόγος για μία σφαίρα, διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, η οποία έδωσε τροφή για διάφορες εικασίες και θεωρίες από τη στιγμή που ξεβράστηκε στην παραλία Enshu στην πόλη Hamamatsu στην ακτή του Ειρηνικού της χώρας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αποκλείστηκε η περιοχή

Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να είναι μια «αδέσποτη» νάρκη απορρίφθηκαν, καθώς οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κοίλο.

Σύμφωνα με τον Guardian, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σφαίρα αυτή αποτελεί κάποιο κατασκοπευτικό εργαλείο από την κοντινή Βόρεια Κορέα ή την Κίνα.

Η αστυνομία άρχισε να επιθεωρεί την πορτοκαλί-καφέ μπάλα, όταν μία κάτοικος της περιοχής την εντόπισε στην άμμο λίγα μέτρα από την ακτή, την ώρα που έκανε τη βόλτα της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε το Asahi TV.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν εμπειρογνώμονες στα εκρηκτικά για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι αναφορές λένε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τι είναι η σφαίρα ή από πού προήλθε.

Φωτογραφίες έχουν σταλεί στις ιαπωνικές αμυντικές δυνάμεις και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

«Είναι εκεί εδώ και έναν μήνα»

Ένας ντόπιος που τρέχει τακτικά στην παραλία είπε ότι δεν καταλάβαινε γιατί η μπάλα έγινε ξαφνικά το κέντρο της προσοχής. «Είναι εκεί εδώ και έναν μήνα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να το σπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε», συμπλήρωσε.

Κάποια στιγμή, η αστυνομία απέκλεισε μια ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την μπάλα, ενώ οι ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο.

Οι εικασίες για τη μυστηριώδη μπάλα

Ακούστηκαν αναφορές ότι η μπάλα έμοιαζε με κάτι από τη δημοφιλή σειρά manga Dragon Ball, ενώ άλλοι πίστευαν ότι ήταν ένα UFO που είχε πέσει από τον ουρανό.

Τα τηλεοπτικά πλάνα του αντικειμένου προκάλεσαν εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο σύντομα αφότου η Ιαπωνία είπε ότι «υποψιάστηκε έντονα» ότι αρκετά κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια είχαν εντοπιστεί στην επικράτειά της τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσία δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας -που υποδηλώνουν ότι μπορεί να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο- προκάλεσαν μια πιο πεζή εξήγηση: ότι πρόκειται για μια σημαδούρα πρόσδεσης που απλά είχε χαλαρώσει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ