ΗΠΑ: Διευθύντρια σχολείου απολύθηκε γιατί έδειξε στην τάξη τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου

ΗΠΑ: Η διευθύντρια εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, αφού έδειξε στο μάθημά της σε παιδιά 12 ετών το γυμνό άγαλμα «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου.

Η διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα Χοπ Καρασκίγια, βρισκόταν στη θέση της διεύθυνσης για λιγότερο από ένα χρόνο,

Όπως η ίδια είπε, ο πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου, Μπάρνει Μπίσοπ την ενημέρωσε ότι είτε θα πρέπει να παραιτηθεί είτε θα απολυθεί.

Αν και ο Μπίσοπ δεν διευκρίνισε το λόγο της απόλυσης, η ίδια πιστεύει ότι σχετιζόταν με ένα μάθημα για την τέχνη της Αναγέννησης. «Με λυπεί που η θητεία μου εδώ έπρεπε να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο», λέει η Καρασκίγια.

Η πρώην διευθύντρια εξήγησε ότι το σχολείο υποχρεούται από το νόμο να διδάσκει μαθήματα αναγεννησιακής τέχνης σε μαθητές της έκτης τάξης, συνήθως παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών, ως ένα μικρό μέρος του ετήσιου προγράμματος σπουδών.

Ωστόσο, τρεις γονείς παραπονέθηκαν για τις εικόνες που προβλήθηκαν στο μάθημα που περιελάμβανε μια ενότητα για τον «Δαβίδ» που αποτελεί ένα γυμνό άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου.

Το σχολικό συμβούλιο θέσπισε πριν από δύο μήνες έναν κανόνα που απαιτεί την ενημέρωση των γονέων δύο εβδομάδες πριν από τη διδασκαλία οποιασδήποτε «δυνητικά αμφιλεγόμενης» πληροφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξαν κάποιοι γονείς που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το εν λόγω μάθημα ενώ ένας το περιέγραψε ως πορνογραφικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ