Γιατί οι γονείς προσλαμβάνουν ντετέκτιβ να παρακολουθούν τα παιδιά τους

Πλέον, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤΣ, αρκετοί γονείς εφήβων απευθύνονται σε ντετέκτιβ,  προκειμένου να παρακολουθούν τα παιδιά τους κατά τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Οι γονείς των ανηλίκων σε ηλικίες 12 έως 16 ετών κυρίως, ζητούν τη συνδρομή ιδιωτών φοβούμενοι ότι τα παιδιά κινδυνεύουν από άλλους ανήλικους ή έχουν αναπτύξει τα ίδια παραβατική συμπεριφορά.

«Ήθελα να δω το παιδί μου με ποιους κάνει παρέα. Στο Δημοτικό όταν πάει ένα παιδί είναι αλλιώς, γνωρίζεις τους γονείς πιο κοντά. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο τα πράγματα απρόσωπα. Αποφάσισα να βάλω έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορώ εγώ να δω τι γίνεται με το παιδί μου», αναφέρει η μητέρα μιας 14χρονης.

Από την πλευρά του, ο ιδιωτικός ερευνητής, Στράτος Γεωργαντίδης αναφέρει ότι οι περισσότερες υποθέσεις που φτάνουν στο γραφείο του αφορούν έρευνα κυρίως ανήλικων παιδιών.

«Έρχονται γονείς και μας ζητούν την παρακολούθηση των παιδιών τους. Να δούμε τις δραστηριότητές τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους που συναντούν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται με τη συγκατάθεση των γονιών είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντίδη ως αιτία είναι συνήθως η ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά των εφήβων.

Φαίνεται πως οι γονείς δεν είναι παράλογοι που καταφεύγουν σε αυτό το μέτρο, καθώς τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το 2022 είναι ανησυχητικά.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, χειρίστηκαν συνολικά 607 ποινικές υποθέσεις με «πρωταγωνιστές» ανήλικους, ενώ οι συλλήψεις των δραστών έφτασαν τις 886. Το στοιχείο που προκαλεί ακόμα περισσότερο αλγεινή εντύπωση είναι ότι 165 από τους ανήλικους δράστες ήταν ηλικίας από 8 έως 14 ετών.

Αναλυτικότερα, συνολικά 133 ανήλικοι κατηγορήθηκαν το 2022 για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ 68 ανήλικοι κατηγορήθηκαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Επιπλέον, 22 ανήλικοι συνελήφθησαν για βιασμό. Από αυτούς οι τρεις ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα από 8 έως 14 ετών και οι 19 στην ηλικιακή ομάδα από 15 έως 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ