Γιάννης Πουλόπουλος: Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του θρυλικού τραγουδιστή (Drone)

To drone του Michael Miller στο κανάλι του στο YouTube, μας ταξιδεύει πάνω από το θρυλικό ξενοδοχείο «Ουράνιο Τόξο» του αείμνηστου Γιάννη Πουλόπουλου.

Σύμφωνα με το μοναδικό αφιέρωμά του εν λόγω χρήστη του Διαδικτύου, με αποκλειστικά πλάνα που καταγράφηκαν από ψηλά και όχι μόνον, το ξενοδοχείο την εποχή που είχε χτιστεί ήταν πραγματικό κόσμημα για την περιοχή της Άνοιξης με πολλούς επώνυμους και κοσμικούς της εποχής να περνούν ατελείωτες στιγμές στους χώρους του. Τη δεκαετία του ’80 αποτελούσε μάλιστα και μόνιμο κατάλυμα της ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά και στέκι των παικτών της Εθνικής Ομάδας του Αλκέτα Παναγούλια.

Το ξενοδοχείο «Ουράνιο Τόξο» αποτέλεσε για χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της ζωής του πασίγνωστου τραγουδιστή, καθώς κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αποφάσισε να το νοικιάσει με τραγικά όμως αποτελέσματα.

«Τα άτομα, που το είχαν ενοικιάσει για δεκαέξι χρόνια, ενώ είχε λήξει το μισθωτήριο, δεν έφευγαν από τον χώρο. To καλοκαίρι του 2016, ύστερα από δικαστική απόφαση, αλλά και με τη συνδρομή δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά, το ανοίξαμε γιατί ήταν κλειδωμένο και δεν μας έδιναν τα κλειδιά και μπήκαμε μέσα. Πάθαμε σοκ με τις εικόνες βανδαλισμού που αντικρίσαμε σε όλους τους χώρους του. Τα πάντα ήταν σπασμένα και λεηλατημένα. Με βαριοπούλες είχαν σπάσει τους εσωτερικούς τοίχους, τις πόρτες, τα πατώματα, τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, τα είδη υγιεινής, τα πλακάκια, τις τηλεοράσεις, τα πάντα. Έλειπαν τα air conditions και όλα τα ηλεκτρικά είδη από την κουζίνα, καθώς και το εκπληκτικό και πανάκριβο πιάνο, το οποίο υπήρχε στο ισόγειο και ήταν δώρο στον Γιάννη από μεγάλο συνθέτη μας. Ό,τι είχαν αφήσει ήταν σε άθλια κατάσταση… Παραλάβαμε ένα ξενοδοχείο βανδαλισμένο, που δεν μπορεί πλέον εύκολα να ξαναφτιαχτεί και μάλιστα σε τέτοιες εποχές κρίσης».

Το κτήριο είναι κυριολεκτικά διαλυμένο, έχουν ξηλωθεί ακόμη και τα πλακάκια και τοίχοι σε ένα θέρετρο που ήταν κόσμημα για την περιοχή των Βορείων Προαστίων. Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα μοιάζει με ξενοδοχείο-φάντασμα από τους βανδαλισμούς και την ερήμωση, με την οικογένεια Πουλόπουλου να έχει κινηθεί δικαστικά για τις οφειλές και τις ζημιές που έχει υποστεί το ξενοδοχείο.

Η δραματική εικόνα του ξενοδοχείου που έχτισε με μεράκι ο τραγουδιστής έγινε η αφορμή ώστε να οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, το 2017, με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά του. Στις 23 Αυγούστου του 2020 ο αγαπημένος μας τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Αττικό από πνευμονολογικό πρόβλημα.

Πλέον, τίποτα δεν θυμίζει το θρυλικό ξενοδοχείο «Ουράνιο Τόξο» και τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος…

Δείτε το:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ