Γάτα «κούρνιασε» σε οροφή τρένου υπερταχείας και δεν έλεγε να φύγει

Οι διασώστες πάλευαν για 2,5 ώρες μέχρι να καταφέρουν να απομακρύνουν την γάτα από την οροφή του τρένου.

Ένα τρένο υπερταχείας στο Λονδίνο χρειάστηκε να παραμείνει στάσιμο για ώρες, καθώς μια γάτα είχε κάνει κατάληψη στην οροφή του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα εχτές το βράδυ και η γάτα γλύτωσε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, καθώς οι υπεύθυνοι την είδαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν δρομολόγιο ξεκινήσει.

Εάν η αναχώρηση είχε γίνει κανονικά, ο απρόσμενος αυτός επισκέπτης σίγουρα δεν θα είχε καταφέρει να παραμείνει στην οροφή του τρένου, του οποίου οι ταχύτητα συχνά ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Μάλιστα, καθώς το τρένο κινείται πάνω σε εναέριες γραμμές, με ηλεκτρική ένταση που αγγίζει τις 25.000 volt, το σημείο αυτό θα ήταν ακόμα πιο επισφαλές για την γάτα.

Ωστόσο, η ίδια δεν είχε καμία διάθεση να απομακρυνθεί από το βαγόνι, στο οποίο ακόμα παραμένει άγνωστο το πώς κατάφερε να σκαρφαλώσει.

Το συγκεκριμένο τρένο χρειάστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ οι επιβάτες αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλο τρένο προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης, η οποία τελικά στέφθηκε με επιτυχία.

Μετά από δυόμιση ώρες, την λύση έδωσε η τοποθέτηση ενός κάδου που λειτούργησε ως ράμπα διαφυγής του αιλουροειδούς -το οποίο δεν έδειξε να αγχώνεται σε κάποιο σημείο της επιχείρησης.

«Συχνά χρειάζεται να διαχειριστούμε πουλιά που μπαίνουν μέσα σε βαγόνια, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδαμε γάτα να αράζει στην οροφή. Ευτυχώς η περιέργεια αυτήν τη φορά δεν σκότωσε τη γάτα. Είμαστε ευτυχείς που δεν θυσίασε κάποια από τις εννέα ζωές της», είπε στην Guardian εκπρόσωπος του σταθμού.

Δείτε την γάτα:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ