Γαλλία: Το graphic video για τους θανάτους κάθε μέρα από κορονοϊό

Ένα graphic video που έχει γίνει viral στο Twitter δείχνει τους θανάτους στη Γαλλία από το 2001 μέχρι το 2020. Παρακολουθώντας το βίντεο το πρώτο πικ παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες του 2003, όταν η χώρα επλήγη από τον φονικό καύσωνα. Εκείνον τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, περίπου 70.000 άνθρωποι στην Ευρώπη πέθαναν από αιτίες που σχετίστηκαν με τον καύσωνα. Περίπου 15.000 από αυτούς τους θανάτους συνέβησαν στη Γαλλία – και στο Παρίσι.

Ο Αύγουστος του 2003 συγκεκριμένα έχει μείνει στην ιστορία ως ο φονικότερος καύσωνας παγκοσμίως από το 1540. Ο συνδυασμός πολλών παραγόντων όπως το γεγονός ότι ήταν ένας μήνας διακοπών για τους περισσότερους (γιατρούς, υπουργούς, αλλά και συγγενείς όσων υπέφεραν και δεν ήταν κοντά τους για να τους περιθάλψουν) αλλά και το ότι τα περισσότερα καλοκαίρια μέχρι τότε (ιδίως σε Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία) ήταν πιο ήπια, επομένως ο κλιματισμός στα περισσότερα σπίτια θεωρούταν περιττός, συνέβαλαν στο να θρηνήσουμε τόσους νεκρούς.

Η Γαλλία και συγκεκριμένα η Οσέρ ( πρωτεύουσα του διαμερίσματος Ιόν, στην Κεντρική Γαλλία),ήταν η χώρα που “χτυπήθηκε” πιο βαριά από τον μεγάλο καύσωνα του 2003 αφού επί τουλάχιστον 8 συνεχόμενες μέρες η θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους 40 βαθμού Κελσίου.

Γαλλία: Το graphic video για τους θανάτους κάθε μέρα από κορονοϊό

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου, οι ημερήσιες θερμοκρασίες στο Παρίσι ξεπέρασαν τους 35 °C για εννέα μέρες, σπάζοντας το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ των 39 °C και το νυχτερινό ρεκόρ των 25,5 °C τη νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Αυγούστου.

Γαλλία: Το graphic video για τους θανάτους κάθε μέρα από κορονοϊό

Από το 2017 και μετά είναι εμφανές ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της Γαλλίας χειροτερεύουν. Το δεύτερο πικ στο βίντεο παρατηρείται τον Απρίλιο του 2020 κατά την κορύφωση δηλαδή του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. Η Γαλλία είναι από τις χώρες στην Ευρώπη που έχουν δεχτεί ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα της πανδημίας. Μέχρι στιγμής τα θύματα του κορονοϊού είναι 53.506.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ