Εύβοια: Συγκλονίζει η φωτογραφία ηλικιωμένων στο ferry boat

Μια εικόνα χίλιες λέξεις…Εκατοντάδες κάτοικοι της Εύβοιας εγκατέλειψαν και συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά μαίνεται για 7η ημέρα ανεξέλεγκτη. Ανάμεσα τους, ο 89χρονος Γεώργιος Λιάκος και η 87χρονη Παρισσώ Λιάκου, που ζουν στο χωριό Πευκί. Το ηλικιωμένο ζευγάρι “πρωταγωνιστεί” στη συγκλονιστική φωτογραφία που τράβηξε χθες, Κυριακή (08.08.2021), ο Κώστας Τσιρώνης για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

couple

Ξαπλωμένοι και σκεπασμένοι πρόχειρα με ένα τραπεζομάντηλο, οι δύο ηλικιωμένοι που διασώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα βρίσκονται με το σκυλάκι τους, τη Bella, στο κατάστρωμα ferry boat, που έσπευσε στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση.

Την ίδια στιγμή ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνονταν στην Γαλατσώνα και βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησίαζε τις Γούβες σε μία πορεία προς το Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα. Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά μαίνονταν κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες.

Το στιγμιότυπο καταιγιστικό…

Άλλες φωτογραφίες από τις εκκενώσεις με τα πλοία στην Εύβοια:

ploio2

ploio

alkyon

alkyon2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ