Η εξωτική παραλία με τυρκουάζ νερά 1,5 ώρα από την Αθήνα

Αυτή η παραλία δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς.

Η Ελλάδα είναι διάσημη για τις αμέτρητες πανέμορφες παραλίες της, που στολίζουν τόσο τα νησιά όσο και την ενδοχώρα.

Καθώς η χώρα μας περιτριγυρίζεται από θάλασσα, ακόμα και η πιο ορεινές περιοχές βρίσκονται αρκετά κοντά σε κάποια παραλία. Μόνο στην Αττική, υπάρχουν εκατοντάδες μεγάλες και μικρές ακρογιαλιές, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο γνωστές και ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν γίνεται κάποιος να τις ξέρει όλες.

Μια από τις παραλίες που ίσως δεν έχεις ακούσει ξανά είναι η Μυλοκοπή, μια από τις πιο όμορφες, αλλά και άσημες παραλίες κοντά στην Αθήνα. Το γεγονός ότι είναι λιγότερο γνωστή ίσως να οφείλεται στον δύσβατο δρόμο που πρέπει κανείς να διασχίσει προκειμένου να φτάσει εκεί, ιδιαίτερα εάν οδηγεί μικρό Ι.Χ.

Ιδανικός προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή, η εν λόγω παραλία βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο και υπάγεται στον δήμο Λουτρακίου, απέχοντας μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι και 1,5 ώρα περίπου από την Αθήνα.

Χωρίς καμία υπερβολή, η Μυλοκοπή είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της ευρύτερης περιοχής, καθώς το εξωτικό της τοπίο συνδυάζει βουνό και θάλασσα, με τα καταπράσινα πεύκα που βρίσκονται εκεί φτάνουν σχεδόν μέχρι τα τιρκουάζ νερά.

Απαρτίζεται από δυο μέρη, τη Μικρή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή, αμφότερες εκ των οποίων είναι ανοργάνωτες. Η πρώτη είναι ένας μικρός, απάνεμος κολπίσκος, με χρυσή αμμουδιά και άφθονη φυσική σκιά από τα πεύκα. Η Μεγάλη μιλοκοπή είναι καλυμμένη με ψιλό χαλίκι και σχιστόπλακες, οι οποίες φτάνουν μέχει το βυθό. Είναι ιδανική για ψάρεμα με καλάμι ή ψαροντούφεκο ή για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα.

Μια πανοραμική ματιά στη Μυλοκοπή:

Δες τις φωτογραφίες:

https://www.instagram.com/p/BTZjiJ3A2xn/

https://www.instagram.com/p/CFPCxVtBAl3/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ