Εκλογές και στη Φίνος Φιλμ: Το απόσπασμα από την ταινία «Ο Τρομοκράτης» του 1975

Σε ρυθμούς εκλογών και η Φίνος Φιλμ, δημοσιεύοντας, την Τετάρτη, ένα απόσπασμα από την ταινία «Ο Τρομοκράτης» του 1975, με τον αγαπημένο Κώστα Βουτσά να συζητά με τους δύο φίλους του την ίδρυση ενός κόμματος.

Η συγκεκριμένη ταινία της Φίνος Φιλμ γυρίστηκε και προβλήθηκε μετά τη δικτατορία και αφορά στις εκλογές, καθώς πρόκειται για την προσπάθεια τριών φίλων να ιδρύσουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα.

«Στην έγχρωμη αυτή κωμωδία τρεις φίλοι μετά τη Δικτατορία φτιάχνουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα. Προκειμένου να βρουν χρήματα απάγουν έναν πλούσιο και απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν τους δώσουν χρήματα. Τελικά όμως διαπιστώνουν πως οι συγγενείς του πλούσιου δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και οι ίδιοι δεν θέλουν να τον σκοτώσουν», είναι η υπόθεση της ταινίας.

Η ιδέα του Νίκου Δαδινόπουλου, που ενσαρκώνει τον ρόλο του Περικλή Αθανασίου, να ιδρύσουν «ένα κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του λαού, την “Ηνωμένη Δεξιό-Κέντρο-Αριστερά”», δεν ενθουσιάζει τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος ακούγεται να του απαντά:

«Μην βάζεις ηνωμένη, δεν πάει γούρι. Όσοι χρησιμοποίησαν τη λέξη “ηνωμένη” δεν τους πήγε γούρι».

Το στιγμιότυπο από την ταινία της Φίνος Φιλμ:

«Εκλογές 2023: «Ενωμένη». Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά του «Τρομοκράτη» (1975) είχε αν μη τι άλλο… όραμα. Μείνετε συντονισμένοι για απολαυστικά προεκλογικά «σφηνάκια» με την διαχρονική ματιά της Φίνος Φιλμ!», γράφει για το βίντεο η Φίνος Φιλμ στο Twitter.

Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ταινίες «Τζένη, Τζένη» και «Υπάρχει Και Φιλότιμο», οι οποίες αφορούν προεκλογικές περιόδους και παραμένουν επίκαιρες με τη σάτιρά τους…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ