Χριστούγεννα κορονοϊός: Μια συλλογή εικόνων από όλο τον κόσμο – Μια διαφορετική εορταστική περίοδος [pics]

Ο κορονοϊός άλλαξε την ζωή των ανθρώπων σε κάθε επίπεδο, πλήττοντας σχεδόν το σύνολο των χωρών στον πλανήτη. Μια πρωτόγνωρη εποχή με πρωτοφανείς εικόνες από κάθε γωνιά της γης, αντιμετωπίζοντας έναν φονικό ιό που κάποτε αποτελούσε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Τα περσινά Χριστούγεννα κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έκανε ρεβεγιόν το 2020 χωρίς τους αγαπημένους ανθρώπους δίπλα, και με ευχές μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης. Οι εικόνες που ταξιδεύουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι συγκλονιστικές, αποτυπώνοντας το ”πέπλο” της πανδημίας και της μοναξιάς που προκάλεσε.

stayrosniarxos

Στιγμιότυπο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 24/12- Eurokinissi

ksimeroma

Ξημέρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα / Eurokinissi

loytraki

Παραμονή Χριστουγέννων στο Λουτράκι / Eurokinissi

syntagma 2

Πλατεία Συντάγματος 24/12 – Eurokinissi

thessaloniki 1

Θεσσαλονίκη Παραμονή Χριστουγέννων – Eurokinissi

Tα Χριστούγεννα ανά τον κόσμο

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από όλο τον κόσμο, με τα περιοριστικά μέτρα να επιβάλλονται σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες από τη Βηθλέεμ, τη γενέτειρα του Ιησού, στην οποία η μεταμεσονύκτια λειτουργία τελέστηκε με ελάχιστους πιστούς, όταν άλλοτε συγκέντρωνε πλήθος κόσμου.

Στο Βατικανό η θεία λειτουργία τελέστηκε από τον Πάπα τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα, όπως την χρήση μασκών και την τήρηση αποστάσεων. Την ίδια στιγμή, οι Ιταλοί γιόρτασαν την έλευση των Χριστουγέννων στο σπίτι, χωρίς να τους δίνεται η ευκαιρία να ευχηθούν σε αγαπημένα πρόσωπα, ελεώ κορονοϊού.

vatikano

Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό – AP photos

Πιστοί προσεύχονται στο Βατικανό – AP photos

Στη Νέα Υόρκη οι εμπορικοί δρόμοι φαντάζουν σχετικά άδειοι, μπροστά στις εικόνες που κάποτε απεικόνιζαν κατάμεστα καταστήματα με πολίτες που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους.

ny

Από την άλλη πλευρά, στο Πακιστάν οι χριστιανοί παρευρίσκονται στις λειτουργίες που τελούνται, τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα.

Pakistan

pakistan2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ