Αυτή η φωτογραφία έχει γίνει viral από το click away – Δείτε την [pic]

Είναι γεγονός πως η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει δραματικά την ζωή μας. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν… βελτιώνονται με τον ρυθμό που περιμέναμε, αν και βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα καθολικού lockdown.

Μέσα σε όλη αυτή την, όχι ακριβώς… ευχάριστη, κατάσταση έρχονται και οι γιορτές των Χριστουγέννων για να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στους εμπειρογνώμονες και τους ειδικούς επί του κορονοϊού.

Αυτή η φωτογραφία έχει γίνει viral από το click away – Δείτε την [pic]

Προκειμένου ν’ αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στη χώρα μας, η κυβέρνηση εφάρμοσε (πέραν των υπολοίπων) και την τακτική του click away, με τον πελάτη να παραγγέλνει κάτι και να πηγαίνει να το παραλαμβάνει από το κατάστημα. Σήμερα Κυριακή, μάλιστα, ήταν η πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκε το εν λόγω μέτρο σε ευρύτερο βαθμό, με τα… σουρεαλιστικά σκηνικά να δίνουν και να παίρνουν.

Κορυφαίο σκηνικό όλων, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι άλλο από την εικόνα μιας γυναίκας η οποία δοκίμαζε παπούτσια εκτός καταστήματος, προκειμένου ν’ αποφασίσει αν θα τ’ αγοράσει ή όχι. Φυσικά, η συγκεκριμένη λήψη έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά στα social media, με τους χρήστες ν’ αναρωτιούνται τι θα γινόταν αν η κυρία της εικόνας δοκίμαζε… ρούχα, φερ’ ειπείν.

Δείτε παρακάτω την επική φωτό και θα καταλάβετε προς τι ο χαμός:

Αυτή η φωτογραφία έχει γίνει viral από το click away – Δείτε την [pic]

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά – Αναλυτικά το ωράριο

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού αλλά ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς έως και την την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, στις 06:00 το πρωί. Σήμερα Κυριακή έκανε πρεμιέρα το Click away με τους καταναλωτές αλλά και τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να προσπαρμοστούν στον νέο τρόπο αγορών , με τους εμπόρους πάντως να έχουν σοβαρές διαφωνίες.

Τι προβλέπει το ΦΕΚ

 • Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο
 •  Το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων επεκτείνεται έως τις 21:00 μμ αντί 20:30. Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.
 •  Τα καταστήματα τροφίμων έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν τις Κυριακές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Αυτή η φωτογραφία έχει γίνει viral από το click away – Δείτε την [pic]

Βιβλιοπωλεία

Για τα βιβλιοπωλεία, επιτρέπεται το λιανικό εμπόριο βιβλίων από εξειδικευμένα καταστήματα με κύριο ΚΑΔ 47.61 υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
β) Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
γ) Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
δ) Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Κομμωτήρια

– Η λειτουργικά των κομμωτηρίων αφορά: στις υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12, τις υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03
και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

 •  Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
 •  Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
 •  Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
 • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
 • Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
 • Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
 • Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Αυτή η φωτογραφία έχει γίνει viral από το click away – Δείτε την [pic]

 ΚΤΕΟ

Για τις Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών/ΚΑΔ 71.20.14.00 προβλέπεται ότι:
– Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
– Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
– Μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα άτομα.

Πως λειτουργεί το click away

Επιτρέπεται η εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away).
Γίνεται καταχώρηση της παραγγελίας από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης, χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες συνολικά.
Η παραλαβή γίνεται από ένα άτομο και μόνο από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.
Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
Κατά την παραλαβή τηρείται ελάχιστη απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή είναι 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής δέκα λεπτά.

Αυτή η φωτογραφία έχει γίνει viral από το click away – Δείτε την [pic]

Τα 10 βήματα για το click away

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθούν τα εξής βήματα για τις αγορές τους από τα καταστήματα:

 1. παραγγελία μέσω e-shop ή τηλεφωνικώς
 2. αναμονή SMS από το κατάστημα για την παραλαβή με ραντεβού σε συγκεκριμένο χρόνο (π.χ. 14:00 με 14:30)
 3. ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει στείλει SMS μετακίνησης με τον κωδικό 2 και
 4. να έχει μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, άδεια οδήγησης) και
 5. το αποδεικτικό παραγγελίας (έστω σε email) ή το SMS του καταστήματος
 6. με το click away, από τη στιγμή που θα στείλει το SMS θα έχει στη διάθεσή του 2 ώρες για να παραλάβει το προϊόν και να επιστρέψει στο σπίτι του
 7. στις ουρές έξω από το κατάστημα δεν μπορούν να βρίσκονται περισσότερα από 9 άτομα (με απόσταση δυο μέτρων), ενώ οι καταστηματάρχες πρέπει να φροντίζουν ώστε η αναμονή να μην υπερβαίνει τα 10 λεπτά
 8. οι αγορές με το click away γίνονται αποκλειστικά με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (ή μέσω συστημάτων NFC στα κινητά) με POS και όχι με μετρητά
 9. η παραλαβή του προϊόντος γίνεται εκτός καταστήματος
 10. υπάρχει δυνατότητα επιστροφής/αλλαγής εντός 14 ημερών

Αυτή η φωτογραφία έχει γίνει viral από το click away – Δείτε την [pic]

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ