Αλλοπρόσαλλη πατέντα: Μίνι μάσκα για τη μύτη για μπαρ και εστιατόρια

Οι Μεξικανοί ερευνητές σχεδίασαν μάσκα φαγητού που καλύπτει μόνο τη μύτη υποστηρίζοντας πώς προστατεύει ενώ κάποιος τρώει και πίνει. 

Η μάσκα έχει γίνει απαραίτητο αξεσουάρ εδώ και ένα χρόνο λόγω της πανδημίας και η χρήση της είναι απαραίτητή σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά αφού ένα πρόβλημα που προκύπτει μεταξύ άλλων είναι το πως κάποιος θα πίνει το ποτό του ή θα τρώει φορώντας την, ενώ αν την βγάλει εγκυμονεί κίνδυνος διασποράς της νόσου.  

Την απάντηση σ’ αυτό το γρίφο φαίνεται πως έχουν Μεξικανοί επιστήμονες οι οποίοι σχεδίασαν μια ειδική προστατευτική μάσκα η οποία καλύπτει μόνο τη μύτη. Την ονόμασαν μάσκα φαγητού και εφαρμόζει όπως και οι υπόλοιπες δηλαδή με λαστιχάκια πίσω από τα αυτιά. Έτσι μπορεί κάποιος να τρώει και να πίνει χωρίς να την αφαιρεί με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πώς εξακολουθεί να παρέχει την απαιτούμενη προστασία.

Στο παρακάτω βίντεο του Reuters βλέπουμε πως εφαρμόζει η μάσκα με όσους τη δοκίμασαν να την φορούν κάτω από την κλασική την οποία στη συνέχεια βγάζουν. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ