Άγριες Μέλισσες: Αυτό είναι το «βασιλικό εκκλησάκι» που θα γίνει ο τηλεοπτικός γάμος της χρονιάς (Βίντεο)

Ελένη και Λάμπρος ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας στις Άγριες Μέλισσες σε ένα μέρος μαγικό και σε ένα εκκλησάκι με πλούσια ιστορία. Δείτε πού είναι. 

Ο τηλεοπτικός γάμος της χρονιάς πλησιάζει, καθώς τα σκαλιά της εκκλησίας θα ανέβουν -επιτέλους- η Ελένη και ο Λάμπρος στη σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Η ομάδα «Up Stories» εντόπισε το γραφικό εκκλησάκι όπου έχει γυριστεί ο γάμος, στο τηλεοπτικό Διαφάνι, το οποίο μάλιστα είδαμε και στον γάμο του Μιλτιάδη και της Βιολέτας.

Η ιστορία του Ναού

Ο ναός του Αποστόλου Παύλου, μέρος κάποτε των βασιλικών κτημάτων του Τατοΐου υλοποιήθηκε τη διετία 1958 – 1960 από τον αρχιτέκτονα Αθανάσιο Κουτσογιάννη. Ο Ναός του Αποστόλου ή Αγίου Παύλου, βρίσκεται σήμερα στο δυτικό τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως διαβάζουμε στην αναλυτική περιγραφή του κτίσματος, την οποία έχει αναρτημένη ο φορέας διαχείρισης του πάρκου, η ανέγερση του ναού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δεκαετούς συνεργασίας του Κουτσογιάννη με τους Πέτρο και Δημήτρη Πικιώνη. Ο τελευταίος, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στην μεταπολεμική αρχιτεκτονική της χώρας.

Ο ναός ανατέθηκε στους αρχιτέκτονες από το «Βασιλικό Εθνικό Ίδρυμα» και ακολούθησε τις σχεδιαστικές και αισθητικές κατευθύνσεις του αρχιτεκτονικού έργου του Δημήτρη Πικιώνη.

Έτσι, για τον ναό επιστρατεύτηκαν παραδοσιακές τεχνικές αρχιτεκτονικής, παράλληλα με την καινοτόμα αντίληψη που ήθελε την ανακύκλωση δομικών υλικών (κυριαρχεί η πέτρα) την προσομοίωση «φυσικών» ή «χειροποίητων» υφών με στόχο την ανάδειξη της αξίας των τοπικών παραδόσεων και του φυσικού τοπίου.

Δείτε το βίντεο: 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ