ΤΟΚΥΟ 2021 : Αντιφατικά μηνύματα για την διεξαγωγή τους

Σε σήριαλ εξελίσσεται η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων με λιγότερες από 100 μέρες να απομένουν ως την τελετή έναρξης.

Μόνο εντός των τελευταίων 24 ωρών το Reuters δημοσίευσε τρεις αντιφατικές ειδήσεις αναφορικά με την διεξαγωγή τους με τους εξής τίτλους

 

  • Ώρα να επανεξεταστούν οι Ολυμπιακοί στο Τόκυο, η Ιαπωνία απέτυχε να περιορίσει την πανδημία!
  • Ακυρώνονται οι Ολυμπιακοί στο Τόκυο; Κυβερνητικές δηλώσεις ρίχνουν σκιές στην διεξαγωγή τους!
  • Ο διευθυντής του ΤΟΚΥΟ 2020 δεσμεύεται για τους αγώνες. Πληθαίνουν οι φωνές που ζητάνε αναβολή ή ακύρωση!

 

 

Όλα ξεκίνησαν με την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του κυβερνητικού κόμματος που είπε  «Αν δούμε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, φυσικά και θα τους σταματήσουμε» και συμπλήρωσε «Η ακύρωση, φυσικά, και είναι στο τραπέζι. Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να είναι εστία μετάδοσης, τότε που είναι το πνεύμα των Ολυμπιακών;»

 

Φυσικά από την ΔΟΕ διέψευσαν κατηγορηματικά τέτοια σενάρια. «Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στο να διεξάγουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι». «Δεν κάνουμε εικασίες, έχουμε πολύ δουλειά ώστε 23 Ιουλίου στην τελετή έναρξης να είμαστε έτοιμοι».

 Μετά από αυτά ήρθε η δήλωση του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας που μάλλον… δεν ήταν και απόλυτα καθησυχαστική.

«Δεν αλλάζει τίποτα από την θέση της κυβέρνησης. Θα κάνουμε οτιδήποτε δυνατό ώστε να περιορίσουμε την πανδημία καθώς μπροστά μας έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

 Εντωμεταξύ οι ειδικοί επιδημιολόγοι της Ιαπωνίας ήδη έχουν ανοιχτά εκφράσει την αντίθεσή τους με την διεξαγωγή των αγώνων. Η Ιάπωνες μπαίνουν στο λεγόμενο 4ο κύμα και έχουν εμβολιάσει μόνο το 0,9% του πληθυσμού τους, σε αντίθεση με την Ευρώπη που είναι περίπου στο 13% ή το Η.Β. που είναι σχεδόν στο 50%.

 Σε δημοσκόπηση μεταξύ γιατρών, το 75% δήλωσε πως θα ήταν καλύτερα αν αναβληθούν οι αγώνες, ενώ ο επικεφαλής της επιτροπής κατά της πανδημίας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κιότο, ήταν ξεκάθαρος : εκλιπαρεί τις αρχές να αναβάλλουν τους Ολυμπιακούς για έναν ακόμα χρόνο, ώστε να έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ