Τα 32α Κυριακίδεια επέστρεψαν με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο

Στο όμορφο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”, στη Φιλοθέη, έγιναν σήμερα τα 32α Κυριακίδεια, μια διοργάνωση στη μνήμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου, Στέλιου Κυριακίδη.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τον λαμπερό ήλιο, δρομείς όλων των ηλικιών επέστρεψαν στην αγαπημένη τους διοργάνωση (10χλμ), που με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης με τη στήριξη του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού. Η συμμετοχή τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες ήταν μεγάλη, ενώ αρκετός ήταν ο κόσμος, που επέλεξε να βρεθεί στο στάδιο και στους γύρω δρόμους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, όσο και ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα αθλητισμού. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε την χαρά να συναντηθεί και με την παλιά πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, Δέσποινα Καφενιδου, που ήταν παρούσα στη διοργάνωση.

Τα αποτέλεσματα:
http://www.runningnews.gr/item.php?id=50329

Ακολουθει και το ΔΤ του διοργανωτη ΑΟ Φιλοθεης:

Για 32η συνεχή χρονιά τα «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ» έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ» από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης με την συνδιοργάνωση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας δρόμου έγινε στην μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, δρομέα αντοχής ο οποίος ήταν ο πρώτος αθλητής (εκτός Αμερικάνων και Καναδών) που τερμάτισε 1ος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 . Η συνεισφορά του στον Ελληνικό και Κυπριακό αθλητισμό ήταν σημαντική καθώς ανέδειξε και διέδωσε τον στίβο .

Δρομείς όλων των ηλικιών βρέθηκαν στον στίβο της Φιλοθέης για να λάβουν μέρος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, που διεξήχθη με το υγειονομικό πρωτόκολλο Covid -19 της Γ.Γ.Α.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συμμετοχή και τερματισμός των δέκα ατόμων της ομάδας ¨Δρομείς Ελπίδας» που συνόδεψαν συναθλητή τους με ειδικό αμαξίδιο.

H εκκίνηση του δρόμου των 10 χιλιομέτρων, δόθηκε από τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Δημήτρη Γαλάνη και την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ  Σοφία Σακαοράφα και 290 αθλητές ξεκίνησαν τον αγγώνα σε έξι μπλοκ στους δρόμους της Φιλοθέης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς η ηλιοφάνεια και η άπνοια βοήθησε ώστε να τερματίσουν όλοι οι δρομείς.

Στην κατηγορία 10km ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Μεσολωράς Ευτύχιος με 35″29 και ακολούθησαν στην δεύτερη και τρίτη θέση οι Γωργόπουλος Χριστόφορος και Δρούτσας Νίκος. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε η Λακάκη Ναταλία με 43″28 και στη δεύτερη και τρίτη θέση Κυπριώτου Γιασεμή Ειρήνη και η Αναστασοπούλου Γεωργία. Ακολούθησαν απονομές στους νικητές του αγώνα.

Η συνεισφορά των εθελοντών, των Εργαζόμενων στο Δήμο, των κριτών ΣΕΓΑΣ, της Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων), της αστυνομίας (Τροχαία Κηφισιάς, Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού), την Ομάδα ΔΙΑΣ, τον ΟΑΣΑ, το METROPOLITAN – HOSPITAL ήταν πολύ σημαντική ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά ο αγώνας , στηριζόμενοι στις οδηγίες του Α.Ο. Φιλοθέης που τον οργάνωσε και φρόντισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους:

ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κος Δημήτρης Γαλάνης
η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα
οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Παπαχρόνης, Μίνα Μελισσουργού, Νικόλαος Ζερβός
η Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α κα Σοφία Βυθούλκα
η Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης κα Πέννυ Ζαφειροπούλου

Επίσης τίμησαν με τη παρουσία τους ο γιος του Στέλιου Κυριακίδη κος Δημήτρης Κυριακίδης και η εγγονή του Μαρία Κοντού.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης κος Παναγιώτης Κουλουμέντας
και όλο το Δ.Σ του Α.Ο.Φιλοθέης.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ