Η Sara Hall εξέπληξε στο Λονδίνο και ξεκίνησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης για τα νέα παπούτσια running

Η μεγάλη έκπληξη στις γυναίκες του Μαραθωνίου του Λονδίνου που έγινε την Κυριακή ήταν αναμφισβήτητα η Αμερικανίδα Sara Hall, τα 37 της χρόνια πήρε η 2η θέση με ατομικό ρεκόρ 2:22:01 κάνοντας εκπληκτική κούρσα τακτικής και ανεβαίνοντας από τη 11η θέση ως την 2η, κάτι που μάλιστα την ανέβασε και σε βάθρο μεγάλου μαραθωνίου για πρώτη φορά.

Με αυτή της την επιτυχία όμως άνοιξε παράλληλα και νέο κύκλο συζήτησης για τα “μαγικά” παπούτσια της νέας εποχής. Βλέπετε, η Hall έτρεξε με ένα πρωτότυπο παπούτσι της ASICS το οποίο όμως δεν έχει καν κυκλοφορήσει στην αγορά, όπως πλέον ορίζουν οι νέοι κανονισμοί της World Athletics (διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=44671 ).

Όπως διευκρίνισε όμως η World Athletics το συγκεκριμένο μοντέλο που φόρεσε η Sara Hall πήρε έγκριση κατ’ εξαίρεση για μια φορά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας και εδώ δημιουργούνται ερωτηματικά γιατί να γίνει κάτι τέτοιο από τον διεθνή φορέα του στίβου. Κάποιοι θεωρούν ότι έπαιξε ρόλο ότι η Asics είναι επίσημος χορηγός της World Athletics και κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει για τη Nike ή την adidas.

Το σίγουρο είναι πως για άλλη μια φορά η βοήθεια της τεχνολογίας βγαίνει στο προσκήνιο επισκιάζοντας την τεράστια προσπάθεια των αθλητών, πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση που είδαμε μια πραγματικά μεγαλειώδη εμφάνιση από μια πολύπειρη αθλήτρια. Κάποτε η συζήτηση μαινόταν γύρω από το θέμα του ντόπινγκ, τώρα ασχολούμαστε με τα παπούτσια των αθλητών και κατά πόσο αυτά δίνουν πλεονέκτημα έναντι άλλων που δεν μπορούν να τα φορέσουν.

πηγή: https://www.instagram.com/protosofthegram/

shoes

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ