Ώρα απαντήσεων από τη ΓΓΑ. Αίτημα έγκρισης διεξαγωγής του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, βάση του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ

Έρχεται μάλλον η στιγμή που η ΓΓΑ  πρέπει να απαντήσει αν τα πρωτόκολλα που έχει εγκρίνει για κάθε άθλημα και είναι σε ισχύ, μπορούν να εφαρμόζονται σε όλα τα σπορ και όχι μόνο στα τηλεοπτικά και στα εμπορικά. Την παρακάτω επιστολή έστειλε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, και ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση.

Αίτημα έγκρισης διεξαγωγής του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου στις 18 Απριλίου 2021, βάση του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ

Αξιότιμοι κύριοι

Στις 18 Απριλίου 2021 έχουμε προγραμματίσει τη διεξαγωγή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου 21.2 km και του 27ου I Love Volos Run 5.1km. Βάση του «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ» (https://gga.gov.gr/images/.. ) που έχετε εγκρίνει και βρίσκεται σε ισχύ, η διοργάνωση δικαιούται να έχει ως 10.000 συμμετοχές, φυσικά βάση του αυστηρού πρωτοκόλλου διεξαγωγής που ορίζετε. Η διοργάνωσή μας σκόπευε να έχει όριο 2.000 συμμετοχών, αλλά θα μειώσει τον αριθμό σε 1.000 συνολικά για τους δύο επιμέρους αγώνες (350 + 650) εφόσον διεξαχθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει ετοιμασίες για τη διεξαγωγή του αγώνα, επειδή δεν επιτρέπετε τις διοργανώσεις ατομικών αθλημάτων, σε αντίθεση με των ομαδικών. Πιστεύουμε ότι έφτασε ο καιρός να επιτραπεί η διεξαγωγή των διοργανώσεων ατομικών αθλημάτων, μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η χώρα μας γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Κλασικό Αθλητισμό και τον Μαραθώνιο, και δεν πρέπει να αφήνει τα σχετικά αθλήματα σε δεύτερη μοίρα.

Στις 40 ημέρες που μένουν θα προγραμματίσουμε τα πάντα για τη διεξαγωγή του, εφόσον μας εγγυηθείτε ότι ο αγώνας θα γίνει ανεξαρτήτως των μέτρων που τυχόν θα ισχύουν στις 18 Απριλίου 2021. Προκειμένου να κάνουμε τις ετοιμασίες και να ξοδέψουμε περισσότερα από 10.000 ευρώ για τα απαιτούμενα, θα πρέπει να είναι βέβαιη η διεξαγωγή, και η εγγύηση από εσάς των εξής:

α) εγγύηση από εσάς για τη διεξαγωγή του αγώνα ανεξαρτήτως των τυχόν μέτρων που θα ισχύουν την ημέρα που θα γίνει, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή πχ με το ποδόσφαιρο όπου οι αγώνες διεξάγονται κανονικά, ανεξάρτητα από τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε πόλη.

β) εγγύηση από εσάς ότι οι αθλητές από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να ταξιδέψουν προκειμένου να συμμετέχουν στον αγώνα.

Από την πλευρά μας, εγγυόμαστε ότι η διοργάνωση θα γίνει βάση του «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ» (https://gga.gov.gr/images/.. ) που έχετε εγκρίνει και βρίσκεται σε ισχύ, και είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς σε όσους αγώνες δρόμου έγιναν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2020, δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα covid-19.

Σημειώνουμε ότι θα δώσουμε 2.000 ευρώ μέσω του αγώνα στο Ορφανοτροφείο Βόλου, κάτι που θα είχαμε κάνει και στο 2020 όπου ο αγώνας δυστυχώς δεν έγινε εξαιτίας των διαφορετικών μέτρων που ίσχυσαν για κάθε άθλημα.

Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε άμεσα τη διεξαγωγή του αγώνα ώστε να κάνουμε τις ανάλογες ετοιμασίες που θα κρατήσουν περισσότερο από ένα μήνα. Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εγγυηθείτε την βέβαιη διεξαγωγή του αγώνα, παρακαλούμε να μας το αναφέρετε προκειμένου να ανακοινώσουμε την για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ματαίωσή του. Θα είναι σεβαστή η απόφασή σας, έστω και αν θα δείχνει ότι αθλητές και αθλήματα αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ανάλογα της τηλεοπτικής τους προβολής και της εμπορικότητάς τους.

Με εκτίμηση

 

για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

 

ο πρόεδρος Παλάντζας Κων/νος

 

ο γραμματέας Αντωνίου Ιωάννης-Νικόλαος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ